Εργα σε κεντρική οδική αρτηρία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα Δευτέρα

Στο ρεύμα της καθόδου της οδού Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών εγκαθίστανται από σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, τα συνεργεία της ΔΕΗ και των συνεργαζόμενων με αυτή εργολάβων, προκειμένου να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το έργο της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η ασφαλτόστρωση της οδού.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί από τη διασταύρωση της Επταπυργίου με την οδό Επιδαύρου (περιοχή Κόκκορα), σημείο στο οποίο «σταμάτησε» η προηγούμενη φάση της υπογείωσης, και θα διαρκέσουν για περίπου έναν μήνα. Αυτές θα επεκταθούν σταδιακά μέχρι τη διασταύρωση με τις οδούς Βερμίου και Αραπίτσας, για να «συναντήσουν» την οδό Κανάρη, έργο της ίδιας εργολαβίας που έχει ήδη προηγηθεί, όπως προηγήθηκε και η ασφαλτόστρωση της οδού Ομήρου. 
Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο «λίφτινγκ» που πραγματοποιείται στην περιοχή, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του κεντρικού οδικού άξονα της Δ.Ε. Συκεών, η οποία με τη σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών όχι μόνο θα εξελιχθεί σε μια ασφαλή οδό για την κίνηση των οχημάτων και των πεζών, αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς. 
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο ρεύμα ανόδου, από τη διασταύρωση της Επταπυργίου με την Επιδαύρου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Οδ.Φωκά. Κατά μήκος της οδού θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά τελευταίας τεχνολογίας (LED), ενώ μετά την ασφαλτόστρωση και του ρεύματος της καθόδου, αφού ολοκληρωθεί η υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ, τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων, με το συνολικό κόστος της γενικευμένης παρέμβασης να ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.
Για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών, αλλά και τη μικρότερη ταλαιπωρία εποχούμενων και πεζών, η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων θα υπάρχουν επιτόπιες ρυθμίσεις σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από την Τροχαία κυκλοφοριακά μέτρα. Ωστόσο, η δημοτική αρχή απευθύνει παράκληση στους περιοίκους και τους καταστηματάρχες να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον χώρο των εργασιών προκειμένου αφενός να μην παρακωλύεται το έργο και αφετέρου να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή και ασφαλή κίνηση των οχημάτων και των πεζών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη