1270 πρόσφυγες, σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεζίντι
Απομακρύνονται σταδιακά από την δομή της Πέτρας Ολύμπου 1270 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Γεζίντι. Οι πρώτοι 400 θα μεταφερθούν σήμερα Τρίτη, σε ξενοδοχείο στην Χαλκηδόνα, είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη,  ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, σύμβουλος του Γ. Μουζάλα σε θέματα εγκατάστασης προσφύγων." Δεν μας ενημέρωσε κανείς" είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας. 

Σταδιακή η μετεγκατάσταση- Δημιουργούνται νέες δομές 
Μετά τους πρώτους 400, θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση άλλων 600 προσφύγων που θα μεταφερθούν επίσης σε ξενοδοχεία σε περιοχές που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. είπε στο ΡΘ ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, σύμβουλος του Γ. Μουζάλα σε θέματα εγκατάστασης προσφύγων. 
Στόχος είναι ως το τέλος του χρόνου να μεταφερθούν στη νέα δομή σε πρώην εργοστάσιο στο Χωρύγι στο Κιλκίς. 
Η δομή στην Πέτρα Ολύμπου δεν θα κλείσει, αλλά θα αλλάξει χρήση καθώς θα φιλοξενεί ευάλωτες οικογένειας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. 
Εκτός από το Χωρύγι, εργασίες ανακατασκευής είναι σε εξέλιξη σε ήδη υφιστάμενες δομές σε Σέρρες, Καβάλα και Δράμα.
Οι 3 εν λόγω δομές φιλοξενίας θα έχουν την δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 90 οικογενειών η κάθε μία. 
Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Κος Ιωάννης Τσουκνιδάς έκανε την παρακάτω δήλωση στο e-koufalia.gr σχετικά με την ξαφνική απόφαση της πολιτείας να εγκατασταθούν περίπου 400 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία στην περιοχή του δήμου Χαλκηδόνος :
"Νοίκιασαν απ ευθείας ξενοδοχεία στην περιοχή μας χωρίς να μας ενημερώσουν.Σήμερα το πρωί με πήραν τηλέφωνο από την γραμματεία της Ύπατης Αρμοστίας και μου είπαν ότι πρόκειται για οικογένειες Σύρων και λίγων Ιρακινών.Πρόκειται για οικογένειες της κοινότητας Γεζίντι και είναι πρόσφυγες που θα παραμένουν για λίγο διάστημα και κατόπιν θα προωθούνται σε χώρες της Ευρώπης."


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη