Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη «μαγεία», τσίρκο και… καντίνα για 22 μέρες!

Τσιρκοθέατρο, μουσικές, λούνα παρκ, bazaar, χριστουγεννιάτικη καντίνα και πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς αλλά και μεγάλους που θέλουν να νιώσουν «Χριστούγεννα με παιδική διάθεση», από 15 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου στη Μονή Λαζαριστών.
Ο εξωτερικός χώρος της Μονής Λαζαριστών «ντύνεται» χριστουγεννιάτικα και ετοιμάζεται να προσφέρει πρωτότυπο θέαμα, παιχνίδια, δράσεις για παιδιά και γεύσεις.
Ιδιαίτερο «χρώμα» θα δώσει η πρωτότυπη ασπροκόκκινη τσιρκοτέντα που θα στηθεί στο χώρο, μέσα στην οποία, με την επιμέλεια των Dromocósmicas, θα παρουσιάζονται κάθε μέρα ειδικά θεάματα, παραστάσεις και τσιρκοθέατρο. Η σκηνή έχει διάμετρο 12 μέτρων και χωράει περίπου 100 θεατές και παραπάνω ανάλογα με την παράσταση.

Όπως αναφέρει το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών που διοργανώνει το «The ChristmasCircus» σε σχετική ανάρτηση στο facebook: «Σε μια… vintage ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιές εποχές και φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις, η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει:
- παραδοσιακά παιχνίδια λούνα παρκ,
- μουσικές μπάντες και χορωδίες,
- εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά,
- πολλές μουσικές και άλλες εκπλήξεις!
Ακόμη, στο χώρο της Μονής Λαζαριστών, θα λειτουργήσει μια… χριστουγεννιάτικη καντίνα, που θα προσφέρει όλες αυτές τις γεύσεις που τις έχουμε συνδέσει με τις γιορτές, από το ζεστό κρασί με μυρωδικά, μέχρι… συντριβάνι σοκολάτας και από ζεστό ποπ κορν μέχρι απίθανες λιχουδιές!»

Οι παραστάσεις στην τσιρκοτέντα
Στην τέντα που θα στήσουν οι Dromοcosmicas θα παρουσιαστούν πάνω από 40 παραστάσεις στη διάρκεια των 22 ημερών του «The Christmas Circus».
«Εμείς ως Dromοcosmicas στήνουμε για πρώτη φορά φέτος μια αληθινή τέντα τσίρκου στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών. Εκεί θα παίζουμε τις παραστάσεις μας και θα φιλοξενούμε και άλλες ομάδες που θα παρουσιάσουν από τσίρκο, θέατρο, κουκλοθέατρο, παραμύθια κ.ά. Σε 22 μέρες θα έχουμε ένα πρόγραμμα με πάνω από 40 παραστάσεις. Επίσης θα εμφανιστούν και κάποια μουσικά σχήματα. Έχουμε ένα γεμάτο οικογενειακό πρόγραμμα με πολυ καλή ποιότητα και ομάδες»,ανέφερε στο typosthes.gr ο Byron Skouris.
Σημειώνεται ότι η ομάδα των Dromοcosmicas που δημιουργήθηκε το 2010 από την CamillaBombardini (Ιταλία) και τον Byron Skouris (Βραζιλία) είναι ένας περιπλανώμενος θίασος, που συνεργάζεται σε κάθε μέρος που πηγαίνει και με άλλες ομάδες και καλλιτέχνες. «Σκοπός μας είναι να περιοδεύουμε σε διάφορες χώρες και να παίζουμε παραστάσεις που απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν πρέπει να έχουμε τη γλώσσα σαν πρώτη επικοινωνία. Δουλεύουμε με παραστάσεις από το λαϊκό θέατρο, τσίρκο , παντομίμα κ.ά.», λέει ο κ. Σκουρής.
Όσο για την ιδέα της τσιρκοτέντας σημειώνει: Ως περιπλανώμενη ομάδα είχαμε ανάγκη από έναν χώρο, αλλά για να μείνουμε στην ιδέα του περιπλανώμενου το τσίρκο είναι αυτό που μας εκφράζει καλύτερα.
Όπως αναφέρει το τσίρκο σχεδιάζεται να περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις και χώρες.

«The Christmas Circus»
Χριστούγεννα στη Μονή Λαζαριστών
Από τις 15 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017
Τις καθημερινές από τις 17:00 μέχρι τις 22:00
Τα Σαβββατοκύριακα από τις 12:00 μέχρι τις 22:00

Η είσοδος στο χώρο θα είναι δωρεάν.
Εισιτήριο θα υπάρχει για τις παραστάσεις που θα δίνονται μέσα στην τσιρκοτέντα, το οποίο θα κοστίζει 5 ευρώ για τη μία παράσταση και 8 ευρώ και για τις δύο. Οι παραστάσεις θα δίνονται 6 και 8 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα θα δοθούν και κάποιες επιπλέον παραστάσεις στις 12.00. Στην έναρξη, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί βαριετέ, με τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, το οποίο το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει χωρίς εισιτήριο. 
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
typosthes.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη