Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την μεγάλη επιτυχία της στη Θεσσαλονίκη- "Στα πράσα" συνελήφθη συμμορία που ρήμαξε την πόλη

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης και συναδέλφων τους Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, οδήγησαν στον εντοπισμό και την σύλληψη τριών ατόμων, μελών συμμορίας, που ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα, στις περιοχές Ευόσμου και Κορδελιού.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 22, 25 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης - σύσταση συμμορίας και των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, οι προαναφερόμενοι, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Συγκεκριμένα , πρώτες πρωινές ώρες χθες (24-01-2017), εντοπίστηκαν, διαδοχικά, οι δράστες, στην περιοχή του Κορδελιού και κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς νωρίτερα, αφού εισήλθαν παράνομα σε κατάστημα της περιοχής, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα προϊόντα, ενώ στη συνέχεια διέρρηξαν αρτοποιείο, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν για τις πρόσφατες μετακινήσεις τους, την προσέγγιση των στόχων και την απομάκρυνση από αυτούς, είχε κλαπεί δύο ημέρες πριν, από την περιοχή των Αμπελοκήπων.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, σε διάστημα ενός μήνα, προέβησαν σε (10) ακόμη διαρρήξεις καταστημάτων, τόσο στην ίδια περιοχή όσο και στον Εύοσμο, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και εμπορεύματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη