Μια πολυαναμενόμενη μουσική παράσταση, την Κυριακή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη !!!!

Στων Άγιων τα νερά Live στη Μαύρη ΤρύπαΜια παράσταση
των Χ. Γκατζόφλια & Λ. Αντωνιάδη
Στων Άγιων τα νερά Live
με τον Θάνο Παπαγεωργίου και την Κική Τσαλίκη
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα

Κρατώντας για εφόδιο τα τραγούδια του περασμένου αιώνα, αλλά και της νεότερης γενιάς καλλιτεχνών δημιουργούν ένα πρόγραμμα αφημένο στις παραδόσεις του ελληνικού τοπίου, της Ανατολής, αλλά και της Ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Ο Θάνος Παπαγεωργίου, γνωστός perfomer της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει για πρώτη φορά στο project που με το δικό του προσωπικό στυλ θα αποδώσει τα νέα τραγούδια των Γκατζόφλια – Αντωνιάδη, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών.
Αλλά, και η Κική Τσαλίκη η έμπειρη πλέον ερμηνεύτρια που με τη συμμετοχή της στα προηγούμενα live των «Άγιων»
(Μεταξουργείο και Θεσσαλονίκη) μας καταθέτει τις συγκινητικές της ερμηνείες.

Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν
Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο
Αντώνης Μαυρουδής στα τύμπανα
Στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις ο συνθέτης Χάρης Γκατζόφλιας
Επιμέλεια προγράμματος: Λάζαρος Αντωνιάδης

Αξία θεάματος: 5€
Live  Μαύρη Τρύπα την Κυριακή 19/2 στις 10 το βράδυ
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Τηλ. κρατήσεων: 2310.510081


_

Λίγα λόγια για το βιβλίο cd "Στων Άγιων τα νερά", όπως γράφτηκαν στα ΜΜΕ:"Μεγάλος αριθμός από αδιάφορα ελληνικά τραγούδια, έντεχνα ή λαϊκά, κατακλύζει σήμερα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής πρόσβασης. Aνοστα τραγούδια σαν προμαγειρεμένο φαγητό, που συντηρούνται σε συνθήκες κατεψυγμένης έμπνευσης. Δημιουργοί και ερμηνευτές, ορισμένοι μάλιστα αρκετά καταξιωμένοι, συχνά προσπαθούν να μιμηθούν κάποια επιτυχημένη επιρροή και καταλήγουν να γράφουν απόηχους του παρελθόντος, χλιαρά κομμάτια που παίζονται με τα χίλια ζόρια και σύντομα ξεχνιούνται. Κι όμως, μέσα σε αυτό το άγονο κλίμα, υπάρχουν νέοι δημιουργοί που εργάζονται με θάρρος, σεμνότητα και πείσμα για τη διεκδίκηση της αυθεντικότητας." Π. Παπαδόπουλος (ΒΗΜΑGAZINO)

"Τραγούδια όχι εύκολα στη φόρμα τους, αλλά ούτε και ''στριφνά'', περίτεχνα ως προς τη δομή τους, που κατάγονται τόσο από τη μακεδονίτικη και την ευρύτερη δημοτική παράδοση (''Η αυλή'', ''Βάρκα σκηνή''), όσο και από την κλασική μουσική παιδεία του συνθέτη (''Τα καρφιά'', ''Θά'ρθει ο καιρός''). Συναντάμε ακόμη τα πιο σύγχρονα ακούσματα - επιρροές του Γκατζόφλια (Ο ''Γάμος'' που φλερτάρει με το trip hop, το ''Παλτό'' που αποτελεί την πιο συμβατική κατασκευή του μάλλον και το σουινγκάτο και ολότελα θεατράλε ''Θέατρο''). Ιδιαίτερη είναι όμως και η γραφή του στιχουργού Αντωνιάδη, εξίσου περίτεχνη με υπερρεαλιστικά χαρακτηριστικά, αρκετά πρωτότυπα για την τρέχουσα δισκογραφία!" Α. Μποσκοΐτης.

"Ο συγκεκριμένος δίσκος είναι από τις πιο μελωδικές και συγχρόνως «μελαγχολικές» δουλειές που έφτασαν στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό. Σε συνδυασμό με τον ποιητικό λόγο του, θα έλεγα πως πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα «έντεχνου» τραγουδιού, όπως το «δίδαξαν» οι μεγάλοι Έλληνες συνθέτες, προσαρμοσμένο βέβαια στα σημερινά δεδομένα…" Θ. Γιώγλου (ΟΓΔΟΟ)

Το βιβλίο cd "Στων Άγιων τα νερά"
κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος.

Φωτογραφίες - Artwork: Zack Sef Photography - www.instagram.com/zacharysef
Φωτογραφία Θάνου Παπαγεωργίου: @Tzo Raptoudi
Facebook Page: https://www.facebook.com/stwn.agiwn.ta.nera
Θάνος Παπαγεωργίου: https://www.facebook.com/papageorgiouthanos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη