Τι λέει ο πρωταγωνιστής του πρωτοφανούς επεισοδίου, σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης

Hταν αργά το μεσημέρι του Σαββάτου όταν μπήκαν οι ελεγκτές και το δημοφιλές κατάστημα ήταν γεμάτο από πελάτες, οι οποίοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τον πρώην ιδιοκτήτη να έχει έντονη λογομαχία με τους τρεις οικονομικούς ελεγκτές, οι οποίοι κάλεσαν την Aμεση Δράση για να επιληφθεί.
Σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημoσίων Εσόδων, ο εστιάτορας κάλεσε ακόμα και τους πελάτες του να τον βοηθήσουν για να διώξουν μαζί τους ελεγκτές από το κατάστημα, κάτι που διαψεύδει ο πρώην ιδιοκτήτης.
Αστυνομικοί έσπευσαν στην ταβέρνα, που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, αλλά οι ελεγκτές τους είπαν πως δεν επιθυμούν να στραφούν με μήνυση κατά των υπεύθυνων του καταστήματος.
Ο έλεγχος έγινε παρουσία των αστυνομικών και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.750 ευρώ στην επιχείρηση για τη μη έκδοση συνολικά 9 αποδείξεων.
Ο «πρωταγωνιστής»
Το «Eθνος» συνάντησε τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου χθες το μεσημέρι -24 ώρες μετά- να ετοιμάζει τα τραπέζια του καταστήματος, που δεν σφραγίστηκε, καθώς το μέτρο αυτό επιβάλλεται για 48 ώρες σε όσους δεν έχουν κόψει πάνω από 10 αποδείξεις. 
Ο Π.Ζ. έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό και αναγνώρισε πως πέταξε έξω τους ελεγκτές, αποδίδοντάς το στην οργή του για τη συμπεριφορά τους, που όπως υποστήριξε ήταν εριστική.
«Πήγαν στον γιο μου -στο όνομά του είναι πλέον το μαγαζί- και του ζήτησαν να δουν τα έγγραφα που σχετίζονται με τους εργαζόμενους στο κατάστημα και την εργατική νομοθεσία. Δεν είπαν τίποτα για αποδείξεις», είπε και προσέθεσε: «Μπήκα μπροστά και τους ζήτησα να δω το χαρτί ελέγχου. Δεν ήξερα καν ποιοι είναι. Μου το έδειξαν για ένα δευτερόλεπτο και μου το πήραν πίσω. Είναι, λέει, υπηρεσιακό έγγραφο και δεν μπορώ να το δω. Μετά μου λένε ‘εσύ ποιος είσαι;’, λέω ο πατέρας του ιδιοκτήτη. Μου λένε ‘δεν έχεις δικαίωμα να βρίσκεσαι εδώ’. Μπροστά στον κόσμο. Θύμωσα και άρχισα να φωνάζω. Μετά άρπαξαν μια αγκαλιά τα μπλοκ που είχα για τα τραπέζια και κάθισαν να τα ελέγξουν, απειλώντας ότι θα δω τι θα πάθω. Είπα στους υπαλλήλους μου ‘πετάξτε έξω τους κυρίους’. Τα έχω καταγεγραμμένα όλα στις κάμερες». Ο εστιάτορας υποστηρίζει πως δεν θα πληρώσει το πρόστιμο, αλλά θα προσφύγει κατά της επιβολής του.
Την ίδια ώρα, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης δημοφιλούς καφέ-μπαρ στην κεντρική πλατεία ανέμενε το κλιμάκιο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και αστυνομικών για το 48ωρο σφράγισμα του καταστήματος. Σε έλεγχο που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα, διαπιστώθηκε πως δεν είχαν κοπεί συνολικά 18 αποδείξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη