Σάλος στη Θεσσαλονίκη- Δείτε ποιος έδινε εντολές στα ΜΑΤ, στα επεισόδια της Ευκαρπίας


Αλγεινότατη εντύπωση στους διαδηλωτές και όχι μόνο, έκανε η παρουσία δύο γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Παυλίδη και του Νίκου Γιάγκου, πίσω ακριβώς από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια αγωνιστικής κινητοποίησης στις 6/3 πολιτών στην περιοχή Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, κατά την οποία διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων, τον οποίον εγκαινίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Το γεγονός, που επιβεβαιώνεται αδιάψευστα και με φωτογραφικό υλικό, προκάλεσε όχι μόνο αγανάκτηση και οργή στους διαδηλωτές αλλά και μεγάλα ερωτηματικά για τον ρόλο αυτών των στελεχών σε σχέση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στέλεχος της ΛΑ.Ε, πρώην Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής με επιστολή της στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ζητά διευκρινίσεις και απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, μέλους της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτή – αντιπροέδρου Βουλής, όταν με έγγραφό της προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για τη Δημόσια Τάξη, κ. Ν. Τόσκα, ζητούσε να μάθει τον ρόλο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη φιέστα των εγκαινίων του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Εκεί όπου υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και μαθητών της περιοχής, εκεί όπου βρέθηκε το newreport.gr και φωτογράφησε τον Νίκο Παυλίδη πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις να δίνει… εντολές καταστολής!

Αξίζει να τονίσουμε (σ.σ. για να “ευλογήσουμε” και τα γένια μας), ότι η φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως στα social media είναι του newreport.gr και είναι η παρακάτω:




Αναλυτικά η επιστολή της κυρίας Χαραλαμπίδου:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Πρώην Βουλευτής και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής
Εγνατίας 75 ,4ος όροφος
Τηλ-Φαξ :2310271321
Θεσσαλονίκη 9/3/2017

Προς τον κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης
Κύριε Υπουργέ

Προχθές 6 Μαρτίου 2017 και κατά την διάρκεια αγωνιστικής κινητοποίησης των κατοίκων της περιοχής Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, όλοι εμείς που ήμασταν στην κινητοποίηση, διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι πίσω ακριβώς από τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (οι κύριοι Νικόλαος Παυλίδης και Νικόλαος Γιάγκος) οι οποίοι παρακολουθούσαν την όλη διαδικασία.

Εύλογα λοιπόν θέλω να σας θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:

Με ποια αρμοδιότητα θεσμικού χαρακτήρα τα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο;

Επειδή κατά την αντίληψη των παρευρισκομένων διαδηλωτών, τα ως άνω στελέχη έδιναν οδηγίες στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ρωτάμε με ποια ακριβώς ιδιότητα προέβησαν σε αυτή την ενέργεια και για ποιον ακριβώς λόγο οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δέχτηκαν κομματικά στελέχη πίσω από τις παρατεταγμένες δυνάμεις τους και πολλώ δε μάλλον ανέχτηκαν τη λήψη εντολών από πρόσωπα χωρίς καμία σχετική ιδιότητα και εξουσία.

Είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να επιτρέπει τη δημιουργία εντυπώσεων κατά τις οποίες η ίδια δέχεται εντολές από κομματικά στελέχη;

Αληθεύουν οι φήμες κατά τις οποίες ,ο ένας εξ αυτών ( ο Νικόλαος Παυλίδης ) συνηθίζει να συμμετέχει σε συσκέψεις των αξιωματικών της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ή είναι ανυπόστατες; Κι αν αληθεύουν, με ποιον άραγε ρόλο και κυρίως βάσει ποιας ιδιότητάς του συμμετέχει εκεί;

Κύριε Υπουργέ, επειδή θεωρώ ότι εάν τα παραπάνω ερωτήματα στέκουν ,υπάρχει σοβαρή θεσμική εκτροπή, απαιτώ να διερευνήσετε τα παραπάνω και να απαντηθούν τα ερωτήματά μου .

Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση των γραφθέντων υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που είναι στην διάθεσή σας εφ όσον ζητηθεί.

Με τιμή
Χαραλαμπίδου Δέσποινα πρώην Βουλευτής και Γ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Η απάντηση Ν. Παυλίδη
Στην επιστολή της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, απάντησε ο Νίκος Παυλίδης, μέσω το σάιτ voria.gr, αναφέροντας:
«Είμαι ειδικός σύμβουλος του κ. Τόσκα επί των ζητημάτων διαχείρισης κρίσεων. Στα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας βρέθηκα ακριβώς με αυτή την ιδιότητά μου, όπως και στις συσκέψεις στις οποίες αναφέρεται η κ. Χαραλαμπίδου. Αυτή η ιδιότητά μου είναι γνωστή στους υπεύθυνους της ΕΛΑΣ και στις αστυνομικές δυνάμεις. Αν η κ. Χαραλαμπίδου με ρωτούσε θα της απαντούσα και θα έληγε το ζήτημα. Δικαίωμά της να το κάνει με αυτό τον τρόπο…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης.
Από “εξωτερικός συνεργάτης” αυτοχρίστηκε… “ειδικός σύμβουλος”

Όπως θα δείτε και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νίκος Παυλίδης χαρακτηρίζεται ως “εξωτερικός συνεργάτης” και όχι ως “ειδικός σύμβουλος”.

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, λόγω προφανώς της παρουσίας σας στον ΣΜΑ Ευκαρπίας, καθυστερήσατε μία μέρα να μεταβεί στην Αθήνα και να ενημερώσετε του υπουργό για τα θέματα αρμοδιότητάς σας…

Δείτε το έγγραφο…


Ο… καταληψίας μέχρι τον Λευκό Πύργο, Νίκος Παυλίδης
Γνωρίζει, κύριε Παυλίδη, ο πολιτικός σας προϊστάμενος, ότι ο “εξωτερικό συνεργάτης” του, ή αν προτιμάτε ο “ειδικός σύμβουλος” του αρμόδιου υπουργού για τη Δημόσια Τάξη, θέλει να κάνει κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και τον Λευκό Πύργο;
Αυτό δεν το λέμε εμείς… Δικά σας λόγια αναπαράγουμε… Τα λόγια που είπατε στις 28 Ιουλίου του 2016, όταν είχε ανακύψει μείζον πολιτικό θέμα με την εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη και τη σύλληψη των αλλοδαπών «αλληλέγγυων».
Αλήθεια, τότε ήσασταν “εξωτερικός συνεργάτης” ή “ειδικός σύμβουλος” του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης;
Να σας θυμίσουμε τι είχατε πει;
Εκείνη την περίοδο κύριε Νίκο Παυλίδη, απαντώντας σε ραδιοφωνική σας συνέντευξη για τις καταλήψεις, είχατε θεωρήσει δικαιολογημένη την κατάληψη του Λευκού Πύργου!

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου – στον focus fm – αν το «δικαίωμα» κατάληψης ισχύει και για τον Λευκό Πύργο, είχατε απαντήσει καταφατικά…
Δημοσιογράφος: Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ήταν και για κάποιον που θα πήγαινε στο Λευκό Πύργο (…) γιατί αδικήθηκε από το αφεντικό του
Παυλίδης: Ναι
Δημοσιογράφος: Για να γίνει σαφές, γι’ αυτό το ρωτώ.
Παυλίδης: Σαφέστατο.


“Σε πολλά θέματα συμβαίνει και μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει ο υπουργός να έχει άλλη γνώμη και άποψη με το κόμμα”, δήλωσε στον focus fm ο Νίκος Παυλίδης, επικεφαλής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανακοίνωση του κόμματος και την αντίθεσή του, αναφορικά με την εκκένωση κτιρίων και τη σύλληψη 74 αντιεξουσιαστών μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.”Δεν διαφωνούμε με την κεντρική πολιτική γραμμή αλλά με κάποια συγκεκριμένα πράγματα”, υπογράμμισε.”Μιλάμε πάντως για αχρησιμοποίητα δημόσια κτίρια, που χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες αυτές”, ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως “η λύση δεν είναι η φυλακή για τους καταληψίες, αλλά η συζήτηση για την ουσία του θέματος. 
Πιο συγκεκριμένα ο κ Παυλίδης σχολίασε αναφορικά με την κατάληψη στο ορφανοτροφείο, “ο Μητροπολίτης να σκεφτεί, αν αυτό που κάνουν οι καταληψίες στο Ορφανοτροφείο είναι σύμφωνο με τη διδασκαλία του Ιησού, η βοήθεια δηλαδή στο συνάνθρωπο και στους πρόσφυγες. 
Τέλος όπως είπε “και σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία όταν μια ομάδα αντιδρά ορθώς για τη διεκδίκηση προβλημάτων, η πολιτεία δεν θα μπορεί να τους βάλει στη φυλακή ως απάντηση.” Αυτό που πρέπει να κάνει η πολιτεία, κατά τον κ. Παυλίδη είναι να συζητήσει μαζί τους, όσο και αν χρειαστεί…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη