Προκλητική παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη στην Καλαμαριά

Το ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προκλητική παρουσία του πρώην Υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη στην Καλαμαριά.

 Ο γνωστός στο πανελλήνιο για τις απόψεις ότι δεν υπήρξε γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη εάν θα ζητήσει συγνώμη από τους ποντίους για τη δήλωσή του αυτή, επέλεξε να αδιαφορήσει επιδεικτικά. Η ρητή αναγνώριση της γενοκτονίας από την Βουλή των Ελλήνων δεν επιδέχεται ανιστόρητες αμφισβητήσεις με την επίφαση δήθεν περισπούδαστων επιστημονικών ακροβασιών.
 Ο κύριος Φίλης και όσοι τον υποστηρίζουν για τις απόψεις του αυτές, δεν έχουν θέση στην Καλαμαριά των προσφύγων παππούδων μας. 
Η πρόκληση του κοινού αισθήματος των πολιτών της Καλαμαριάς λίγες μέρες μετά την ημέρα μνήμης της 19ης Μαΐου, είναι ανεπίτρεπτη. Απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι η συζήτηση για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού είναι σήμερα παρωχημένη, αδιάφορη ή ίσως ενοχλητική εμείς θα επιμείνουμε και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε την ιστορική μνήμη της Καλαμαριάς μας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη