Καταρρέει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου-Κραυγή απόγνωσης από τους εργαζόμενους

Προβληματική καθιστούν τη λειτουργία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου οι ελλείψεις προσωπικού, συνεπεία των οποίων δεν μπορούν να στελεχωθούν 8 από τις 20 κλίνες της γενικής ΜΕΘ, μία επιπλέον πτέρυγα ΜΕΘ με αρχικό σχεδιασμό για τη λειτουργία Μονάδας Εγκαυμάτων και δύο από τις 14 χειρουργικές αίθουσες.
Η κατάσταση αυτή έχει επιπτώσεις στις λίστες αναμονής, στην υγεία των ασθενών και στο δημόσιο συμφέρον, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ τις ελλείψεις επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπάς.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Παπαγεωργίου επισημαίνει, ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του προς τους αρμόδιους φορείς, την Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο, πέραν των προφορικών υποσχέσεων και δηλώσεων κατανόησης, δεν έχει λάβει καμία απτή δέσμευση για την πλήρωση μέρους ή του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων.

Το Παπαγεωργίου εφημερεύει χωρίς συνοδό νοσοκομείο και έχει πληρότητα περίπου 87%, έχει αναπτύξει και λειτουργεί 125 κλίνες, επιπλέον του αρχικού σχεδιασμού (πλέον των 744 έναντι 625).

Η ετήσια κίνηση στο Παπαγεωργίου αποτυπώνεται με νούμερα σε 71.000 νοσηλευόμενους, περίπου 20.000 χειρουργικές επεμβάσεις, πάνω από 100.000 εξετασθέντες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, 220.000 ασθενείς στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, περίπου 30.000 συνεδρίες στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης, πάνω από 2.500 επεμβατικές καρδιολογικές πράξεις και πάνω από 300.000 ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις κάθε είδους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς.

«Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου διεκπεραιώνει το 50% των περιστατικών του συνόλου των νοσοκομείων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Παρά το γεγονός ότι προ εξαμήνου προκηρύχθηκαν θέσεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεν συμπεριλήφθηκε στην εν λόγω προκήρυξη.

Σήμερα, περισσότερες από 292 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων (154 εκ των οποίων είναι κενωθείσες), πλην των ιατρικών, παραμένουν κενές, δημιουργώντας αφόρητες εργασιακές συνθήκες για το εναπομείναν προσωπικό που αδυνατεί να ανταποκριθεί στο τιτάνιο έργο του και τους ασθενείς που δικαίως αγανακτούν. Οι όποιες ενισχύσεις με προσωπικό μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο ως εμβαλωματική λύση μπορεί να θεωρηθούν, αφού και σταγόνα στον ωκεανό είναι και έχουν δυστυχώς ημερομηνία λήξης» επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου.
πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη