ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: "Πατριδοκάπηλοι και ναζιστές στο συλλαλητήριο"

Στην κυρίαρχη -κατά την εκτίμησή του- παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στο συλλαλητήριο της Κυριακής στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, στοχοποιώντας ειδικά τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Διαφορετική ωστόσο ήταν η εκτίμηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου, εκπροσώπου των (εταίρων στην κυβέρνηση) Ανεξάρτητων Ελλήνων που μίλησε για «μεγαλειώδες συλλαλητήριο, με μαζικότητα που έχουμε να δούμε χρόνια», το οποίο απέδειξε ότι «το ένστικτο του Έλληνα παραμένει ζωντανό».

Σύμφωνα με την κυρία Παπαδοπούλου, ο κόσμος που πήρε μέρος στο συλλαλητήριο, είναι ακομμάτιστος και ο πατριωτισμός δεν σχετίζεται απαραίτητα με ιδεολογικές διαφορές, ούτε μπορεί όμως και να τον «καπηλεύονται από την ακροδεξιά».

Στην ανακοίνωσή του όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επιμένει ότι «δυστυχώς, τον τόνο στο συλλαλητήριο δεν έδωσαν οι χιλιάδες πολίτες οι οποίοι αξιοποίησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαφωνία και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις, τους φόβους τους για τις εξελίξεις, αλλά οι πατριδοκάπηλοι και οι νοσταλγοί του ναζισμού». Ενδεικτικά γίνεται αναφορά στην παρουσία «βουλευτών, στελεχών, μελών και υποστηρικτών της υπόδικης Χρυσής Αυγής», σε ένα «κρεσέντο φανατισμού και μισαλλοδοξίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

«Αυτά τα στοιχεία ήταν που ανέλαβαν και τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, κι αυτό φάνηκε από τους ομιλητές, τις ομιλίες και το όλο πλαίσιο της εκδήλωσης. Πώς μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι κραυγές του κεντρικού ομιλητή, στρατηγού ε.α., Φραγκούλη Φράγκου;» διερωτώνται οι συντάκτες της ανακοίνωσης και καλούν τους βουλευτές «να καταδικάσουν τις χωρίς εξαίρεση επιθέσεις των ομιλητών εναντίον των θεσμών, του πολιτικού συστήματος, αλλά και των ίδιων των πολιτικών».

Και στο θέμα αυτό όμως, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ θέλησε να κρατήσει τις ισορροπίες με το ακροατήριο του στρατηγού Φράγκου, λέγοντας ότι οι κεντρικοί ομιλητές έχουν το δικαίωμα να πουν αυτά τα οποία θεωρούν σωστά». «Δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε απόλυτα με οτιδήποτε ακούγεται. Με κάποια τα οποία λέγονται μπορεί κανείς να συμφωνήσει και με κάποια να διαφωνήσει», σημείωσε η κυρία Παπαδοπούλου «κλείνοντας το μάτι» σε ορισμένους εξ αυτών, ώστε να μείνει ανοικτή η προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
Νεότερη Παλαιότερη