Θεσσαλονίκη : Δεν προλάβαινε χτες η Αστυνομία να του μαζεύει !!

Σε τριάντα συλλήψεις και βεβαίωση δέκα πταισματικών παραβάσεων σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν :

• 4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη πρωινές ώρες χθες  στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας. Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 2 ετών, 4 μηνών και 20 ημερών για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, στην οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή και κοσμήματα προκειμένου να διερευνηθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

• 6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 31χρονου αλλοδαπού, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (29-03-2018) στην περιοχή της Καλαμαριάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (565) πακέτα τσιγάρα και 21 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

• 2 άτομα για περιπτώσεις κλοπών.
• 1 άτομο για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30-03-2018) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Μυγδονίας, διότι μετέφερε με όχημα πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του Κ.Ο.Κ.

• 15 αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 10 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Νεότερη Παλαιότερη