Θεσσαλονίκη : 90 οικογένειες στον δρόμο, μετά από "λουκέτο" σε βιομηχανική μονάδα


Θεσσαλονίκη : 90 οικογένειες στον δρόμο, μετά από "λουκέτο" σε βιομηχανική μονάδα
Μια ακόμη θυγατρική πολυεθνικής στην Ελλάδα κατεβάζει ρολά. Η χαρτοποιία Sonoco προστίθεται στη μακρά λίστα των βιομηχανιών που σταματάνε την παραγωγική τους διαδικασία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το λουκέτο θα μπει την 1η Ιουνίου 2024 ενώ προβλέπεται να εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
Στο Κιλκίς απασχολούνται 60 εργαζόμενοι και στη Θεσσαλονίκη άλλοι 30 και όπως γνωστοποίησαν οι ίδιοι, το λουκέτο τους ανακοινώθηκε αιφνιδίως αμέσως μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με αιτιολογία το υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο κρίθηκε δυσβάσταχτο.

H Sonoco επένδυσε περί τα 3 εκατ. ευρώ στην κατασκευή αναερόβιου βιολογικού αντιδραστήρα με ταυτόχρονη παραγωγή βιοαερίου στο Κιλκίς, αλλά δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη δεύτερη φάση (αξιοποίηση της ενέργειας), καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ δεν την ενέταξε στο δίκτυο λόγω έλλειψης χωρητικότητας.

Η ελληνική θυγατρική ελέγχεται κατά 100% από την ενδοομιλική οντότητα Sonoco Alcore Sarl που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και είναι μέλος της Sonoco Products Company με έδρα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Η Sonoco (NYSE:SON) ιδρύθηκε το 1899 και είναι παγκόσμιος πάροχος προϊόντων συσκευασίας. Με καθαρές πωλήσεις περίπου 7,3 δισ. δολάρια το 2022, η εταιρεία απασχολεί περίπου 22.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε περισσότερες από 310 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη