Την επόμενη Δευτέρα οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης

Την 1η Ιουλίου η αποκομιδή
Απο την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των περίπου 350 κάδων ανακύκλωσης, στο β δημοτικό διαμέρισμα, από όπου και θα αρχίσει το ...
φιλόδοξο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Άλλοι τόσοι κάδοι θα τοποθετηθούν κατά μήκος του άξονα από την Καλαμαριά έως το δικαστικό μέγαρο, στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου. Η αποκομιδή θα αρχίσει την 1η Ιουλίου και τελικός στόχος είναι η αποκομιδή περίπου 150 έως 200 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών ημερησίως.
Από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα τρέχει πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων σχετικά με την ανακύκλωση. Στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα οργώσουν ολόκληρη την περιοχή του β’ διαμερίσματος και θα μοιράσουν πόρτα πόρτα ειδικό σάκο για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους, τρίπτυχο ενημερωτικό έντυπο με πληροφορίες για τα υλικά που ανακυκλώνονται, καθώς και επιστολή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος θα παροτρύνει τους κατοίκους να στηρίξουν το πρόγραμμα.
Τα υπόλοιπα διαμερίσματα θα ενταχθούν στο σύστημα στις αρχές του φθινοπώρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη στην πλήρη ανάπτυξη του συστήματος ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ανακυκλώνει περί το 40% με 50% των απορριμμάτων.
απο την εφημερίδα Θεσσαλονίκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη