Γκρίνια για τις νέες αλλαγές στα Όσκαρ

Γκρίνια για τις νέες αλλαγές στα Όσκαρ
Αντιδράσεις προκάλεσε το νέο σύστημα με ψηφοφορία, που θα καθορίζει τον αριθμό των υποψήφιων καλύτερων ταινιών από πέντε έως δέκα...

Νέοι κανόνες, νέες γκρίνιες. Η απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών να περάσει σε νέο σύστημα επιλογής των ταινιών για την κατηγορία καλύτερης ταινίας έκανε τα γρανάζια της χολιγουντιανής κινηματογραφίας να στριφογυρίζουν με ταχύτητα.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει ψηφοφορία που θα καθορίζει τον αριθμό των υποψήφιων ταινιών από 5 έως 10. Με τα νέα δεδομένα, ο αριθμός θα καθοριστεί κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Oσκαρ τον Ιανουάριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ακαδημία υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα θα εισαγάγει ένα νέο στοιχείο έκπληξης στο σόου των βραβείων από το 2012. Οι απανωτές αλλαγές έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στους εκστρατεύοντες των χρυσών βραβείων που, αφού μπήκαν πριν από δύο χρόνια στο νόημα μιας διαφημιστικής οσκαρικής καμπάνιας για δεκάδα και όχι πεντάδα καλύτερης ταινίας (όπως ήταν για δεκαετίες), υποχρεούνται τώρα να αλλάξουν στρατηγική.

Το σύστημα της 10άδας δέχτηκε δριμύτατη κριτική για το ότι θόλωσε την αξία των Oσκαρ κάνοντας χώρο σε "πυροτεχνήματα", όπως το "Τhe blind side", με φρούδες στην ουσία ελπίδες για το μεγάλο βραβείο, ενώ φόρτισε χρηματοοικονομικά το πεδίο δράσης των διαφημιζομένων.

Η πρόσφατη αλλαγή που ανακοινώθηκε την Τρίτη έκανε κάποιους αναλυτές να μιλούν για δυσμενή δεδομένα στον κύκλο των ανεξάρτητων παραγωγών με μικρή προβολή στις αίθουσες, που θα πρέπει εφεξής να βρουν άλλους τρόπους επιβίωσης στο παιχνίδι των βραβείων. Βετεράνοι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι θα δημιουργηθούν οσκαρικές στατιστικές διανθισμένες με αστερίσκους, ενώ άλλοι τονίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποπνέει απόγνωση, φανερώνοντας έναν θεσμό φοβισμένο από τον τζόγο των άσχετων στις πλάτες του.



entertainment.gr.msn.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη