Πτολεμαΐδα:Πάνω από 200 μεγαβάτ, από φωτοβολταϊκό πάρκο

Την υπαγωγή στο καθεστώς του «φάστ τρακ» τριών επενδύσεων στο πεδίο των φωτοβολταϊκών, συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ, ενέκρινε η...
διυπουργική επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, η οποία συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι επενδυτικοί φάκελοι θα διεκπεραιωθούν, μέσα από τις ταχείς διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, με τη μέριμνα του Invest in Greece, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτές και να υπάρξει, όσο γίνεται ταχύτερα, αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί, Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Πριν από τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος είχε συναντηθεί, στο υπουργείο Οικονομικών, με εκπροσώπους των Εβραϊκών Ομοσπονδιών Βορείου Αμερικής.
Οι τρεις επενδύσεις στο πεδίο των φωτοβολταϊκών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα του Invest in Greece,είναι οι εξής:
Φωτοβολταϊκό πάρκο 200 μεγαβάτ από τη θυγατρική της ΔΕΗ «Ηλιακό Βέλος 1» στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Η συνολική ετήσια παραγωγή του πάρκου υπολογίζεται σε 260GWh
- Δημιουργία 39 φωτοβολταϊκών πάρκων ανά την Ελλάδα (κυρίως Πελοπόννησο και Στερεά) ισχύος 131,074 MW από την κοινοπραξία Δ. Παναγάκος - Solar Concept - Spes Solaris.
- Δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 126,82MW από την εταιρεία Silcio - φωτοβολταϊκά πάρκα.
απο τον Αγγελιοφόρο

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη