"Απόβαση" Λιβανέζων στη....Χαλκιδική !!



Ένδεκα εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από το Λίβανο επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την
προαθωνική χερσόνησο, πραγματοποιώντας ιδιαίτερη θεματική περιήγηση σε παραδοσιακά και ιστορικά μνημεία τοποθετημένα ανάμεσα σε δύο βουνά : το Χολομώντα και το Αριστοτελικό Όρος.

Η πετρόκτιστη Αρναία των μουσείων και της θρησκευτικότητας αλλά και το ιστορικό Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα αποτέλεσαν τους πολιτιστικούς σταθμούς πριν τον τελικό προορισμό, που δεν ήταν άλλος από το μαγικό ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου με την πανοραμική θέα στον Ακάνθιο Κόλπο. Σκαρφαλωμένο στην καταπράσινη πλαγιά του Αριστοτελικού Βουνού, φυσικό αγνάντι στο Αιγαίο, υποδέχθηκε τους φιλοξενουμένους, οι οποίοι μπλέχτηκαν με τους ντόπιους και γευμάτισαν μαζί τους στο ξυλένιο μπαλκόνι του Ιερού Ναού.

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού με τον όμιλο Mideast Travel Worldwide. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη προσέγγιση της λιβανέζικης αγοράς μετά τη συμμετοχή της περιοχής στη θεματική έκθεση Wedding Follie της Βηρυτού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από την άλλη πλευρά οι θεματικές «αποβάσεις» Λιβανέζων επισκεπτών στην προαθωνική χερσόνησο πληθαίνουν και πυκνώνουν, με αποτέλεσμα η εν λόγω αγορά να αναζητά νέα προϊόντα που να χαρακτηρίζονται από διαφορετικότητα, μοναδικότητα και συνδεσιμότητα της ιστορίας με το θρησκευτικό και φυσικό περιβάλλον.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Οργανισμός προτίθεται να συμπεριλάβει στο marketing plan του 2016 στοχευμένες επικοινωνιακές δραστηριότητες, οι οποίες θα συμβάλουν στην προώθηση νέων μορφών τουρισμού στην εύρωστη αγορά της κοντινής μεσογειακής χώρας. 
Νεότερη Παλαιότερη