Συνεχής πλέον η δυσφήμιση του Ελληνικού τουρισμού


Η Daily Mail `ξαναχτυπά` για την Κω: Μπικίνι, ηλιοθεραπεία και... απόγνωση

Το Αιγαίο έχει γίνει η πίσω πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γράφει η Daily Mail, που επανέρχεται
στο θέμα της κατάστασης στην Κω και εκφράζει... "φόβους" πως οι Βρετανοί τουρίστες θα μποϋκοτάρουν το ελληνικό νησί.

Συνέχεια στο κατάπτυστο δημοσίευμα για το... πόσο δύσκολα περνούν οι Βρετανοί τουρίστες στην Κω εξαιτίας των μεταναστών από τη Συρία και το Αφγανιστάν που βρίσκονται στο νησί δίνει η Daily Mail, που μάλιστα έστειλε και... αποστολή στο ελληνικό νησί!

Sue Reid έφτασε στην Κω και μαζί της βρέθηκε ο Murrey Sanders που ανέλαβε να αποτυπώσει με τη φωτογραφική του μηχανή εικόνες από το νησί.

"Κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, μια ομάδα 19 Αφγανών μεταναστών κάνουν βόλτα στην παραλία και σαστισμένοι Βρετανοί τουρίστες, ξαπλωμένοι κάτω από μπλε και κίτρινες ομπρέλες, τους κοιτούν", γράφει και λυπάται τους... τουρίστες που νιώθουν άβολα να βλέπουν τον Ali Yagdoobi και την οικογένειά του που μόλις έχουν αποβιβαστεί από το δουλεμπορικό που πέρασε στην Ελλάδα από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας.

Ο Ali Yagdoobi είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός από την Καμπούλ, ένας από τους 1200 μετανάστες που έφτασαν αυτή την εβδομάδα στην Κω.

"Η Κως είναι γνωστή σαν ένα ειρηνικό νησί, ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, όπου οι ντόπιοι δεν κλειδώνουν τις πόρτες τους και οι τουρίστριες μπορούν να περπατήσουν χωρίς πρόβλημα το βράδυ. Η αστυνομική δύναμη είναι μικρή" συνεχίζει η Reid. Ότι ας πούμε οι τουρίστριες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αλλού χωρίς πρόβλημα το βράδυ γιατί τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά, είναι γεμάτα βιαστές...

Ο Ali και η Samaya έχουν μια κόρη έξι μηνών, την Alisa. Έφτασαν στην Κω πριν λίγες μέρες. Κοιμούνται στο πεζοδρόμιο έξω από το αστυνομικό τμήμα γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε. "Δεν έχουμε άλλα λεφτά αφού πληρώσαμε τον Τούρκο στο Μπουντρούμ που μας έβαλε στη βάρκα για να έρθουμε εδώ. Χρειαζόμαστε φάρμακα για την κόρη μας γιατί κρύωσε. Ξεμείναμε και από νερό και πάνες", λέει ο Ali.

Η συντάκτης της Daily Mail περιγράφει επίσης πως οι μετανάστες, βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πρέπει να μείνουν στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όπου θα φτάσουν αλλά εκείνοι θέλουν να περάσουν προς πιο πλούσια κράτη. "Η Ελλάδα, που δέχτηκε εκατοντάδες μετανάστες πέρυσι, πιθανότητα ανακουφίζεται που τους βλέπει να φεύγουν", γράφει.

Περιγράφει επίσης ένα περιστατικό που είδε μπροστά στα μάτια της: ένας νεαρός Σύρος μετανάστης και οι φίλοι του, πήραν επιτέλους τα χαρτιά τους. "Έτρεξαν από το αστυνομικό τμήμα στην προκυμαία νωρίς το απόγευμα, φωνάζοντας όλο χαρά πως το ταξίδι τους στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα μπορούσε να ξεκινήσει".
Πηγή: Daily Mail
Νεότερη Παλαιότερη