«Πωλητήριο» σε 15 παραλίες της Χαλκιδικής- Ποιες είναι



Όπως αναφέρουν τα τελευταία δημοσιεύματα, δεκαπέντε περιοχές στη Χαλκιδική, μεταξύ των
οποίων παραλίες εκπληκτικού φυσικού κάλλους, περιλαμβάνονται στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ η οποία πρόκειται να μεταβιβαστεί στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να μπει «πωλητήριο».

Οι 14 παραλίες προς πώληση αφορούν σε ολόκληρη τη Χαλκιδική και είναι: Κρυοπηγή, Ποσείδι, Νέα Ηράκλεια, Νέα Καλλικράτεια, Άγιος Μάμας, Νέος Μαρμαράς, Βουρβουρού, Κριαρίτσι, Συκιά, Μονοδέντρι – Αζάπικο, Καλαμίτσι, Πόρτο Κουφό, Χρυσή Αμμουδιά και Ιερισσός. Επιπλέον, μεταξύ των ακινήτων που εμφανίζονται στη λίστα πώλησης του ΤΑΙΠΕΔ συμπεριλαμβάνεται και έκταση 915 στρεμμάτων στην περιοχή Σάνη της Ν.Φώκαιας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για δημόσια παραλιακά ακίνητα που διαθέτουν ακτογραμμή και τα οποία είτε καλύπτουν όλο το παραλιακό μέτωπο, είτε ένα μέρος του. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει τεμαχισμός παραλιών, με ορισμένα κομμάτια να είναι ελεύθερα και κάποια άλλα κλειστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την πώληση των παραλιών τόσο της Χαλκιδικής όσο και της υπόλοιπης χώρας, μπορεί να αλλάξει μόνο με πολιτική απόφαση.
Νεότερη Παλαιότερη