Εχεις αυτοκίνητο ;;; Δες τι σε περιμένει το Φθινόπωρο !!!Στο... τρέξιμο θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί μέσα στο φθινόπωρο ελέω μνημονίου.
Στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δίνεται μια τελευταία ευκαιρία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους: να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους αλλά και να τα περάσουν από ΚΤΕΟ μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που –αθροιστικά- μπορεί να ξεπερνούν τα 400 ευρώ αλλά και «σκληρές» διοικητικές συνέπειες (αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας κλπ).
Τα μνημονιακά μέτρα θα εξειδικευτούν με δύο υπουργικές αποφάσεις η σύνταξη των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών.
Τα χρονοδιαγράμματα θα είναι ιδιαίτερα «σφικτά»: Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τα ΚΤΕΟ ενώ τον Οκτώβριο θα «τρέξουν» οι προθεσμίες και για την ασφάλιση των αυτοκινήτων. Η χρονιά, θα ολοκληρωθεί βεβαίως με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2016 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με δημόσιες προειδοποιήσεις και μεταβατικές διατάξεις, η κυβέρνηση θέλει να κινητοποιήσει τους οδηγούς μαζεύοντας ταυτόχρονα «ζεστό χρήμα» στα ταμεία.
Όσοι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ έχουν ένα «παράθυρο» χρόνου να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους και να απολαύσουν έκπτωση 50% στο προβλεπόμενο πρόστιμο ενώ στους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστο το όχημά τους, ουσιαστικά τους μένουν λίγες εβδομάδες για να απευθυνθούν στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Το δημόσιο, έχει να κερδίσει από την ανταπόκριση των οδηγών –πόσο μάλλον όταν ο αριθμός τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 600.000- δεδομένου ότι ήδη στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έχει επιβληθεί ο αυξημένος φόρος 15% επί των ασφαλίστρων (σ.σ πολλές εταιρείες τον έχουν απορροφήσει λόγω ανταγωνισμού αλλά αυτό είναι αδιάφορο για το δημόσιο το οποίο θα εισπράξει ούτως ή άλλως το ποσό που του αναλογεί).

Σπεύσατε στα ΚΤΕΟ
Η πρόσκληση στα ΚΤΕΟ, αφορά στους οδηγούς οι οποίοι μέχρι τη δημοσίευση του μνημονιακού νόμου (τέθηκε σε ισχύ στις 14 Αυγούστου) είχαν συμπληρώσει περισσότερους από έξι μήνες από την προθεσμία ελέγχου του οχήματός τους. Στους οδηγούς αυτούς δίνεται η δυνατότητα να σπεύσουν μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες και να πληρώσουν όχι το κανονικό πρόστιμο που προβλέπεται για την πέραν των έξι μηνών καθυστέρηση (σ.σ το πρόστιμο φτάνει στα 65 ευρώ) αλλά 33 ευρώ. Η «απειλή» όπως περιγράφεται στον νόμο είναι πολύ συγκεκριμένη: «ή περνάτε από τον ΚΤΕΟ εντός των προθεσμιών και πληρώνετε 33 ευρώ, ή το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 215 ευρώ».
Ποιες είναι όμως οι κρίσιμες ημερομηνίες;
· Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να σπεύσουν όσοι συμπλήρωσαν την 6μηνη καθυστέρηση έως τις 30 Ιουνίου του 2014 (σ.σ δηλαδή η προθεσμία αφορά πρακτικά σε όσους θα έπρεπε να έχουν περάσει τα οχήματά τους από το ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2013)
· Έως τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να πάνε όσοι έχασαν το 6μηνο μέσα στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του 2014 και
· Έως τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να ανταποκριθούν όσοι έχασαν ή θα χάσουν το 6μηνο από τις αρχές του 2015 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Όσοι χάσουν τις ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν ή όσοι από εδώ και στο εξής αφήνουν ανέλεγκτα τα οχήματά τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, τότε πέραν του πάγιου προστίμου των 65 ευρώ θα πληρώνουν και 150 ευρώ επιπλέον. Υπάρχει και ένα... κέρδος: όσοι θα κληθούν να πληρώσουν το πρόσθετο 150άρι, τουλάχιστον θα γλιτώνουν το πρόστιμο των 400 ευρώ που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για όσους εντοπιστούν ύστερα από έλεγχο να μην έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Τα ανασφάλιστα
Ο κύβος ερρίφθη για τα ανασφάλιστα οχήματα. Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζουν ήδη το σχέδιο της απόφασης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει αποσταλεί ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων σε όλους τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων μέσα στον Οκτώβριο. Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.
Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα. Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία.
Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:
· Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
· Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
· Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
· Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 2019

Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Εχεις αυτοκίνητο ;;; Δες τι σε περιμένει το Φθινόπωρο !!!
Εχεις αυτοκίνητο ;;; Δες τι σε περιμένει το Φθινόπωρο !!!
http://blog.mynextcar.gr/wp-content/uploads/2011/06/16585-460x250.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2015/09/blog-post_22.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2015/09/blog-post_22.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy