Πεζοπορία στο Παγγαίο




Αν ο Όλυμπος είναι η κατοικία των Θεών, , το Παγγαίο, απίστευτα όμορφο και επιβλητικό, κρατάει τα μυστικά της γης. Παγγαίο, φυσικά, σημαίνει «πάσα γη» και αυτό είναι μια φράση που δεν αντικατοπτρίζει μόνον τον απέραντο πλούτο σε χρυσό που κρύβεται στο Παγγαίο, αλλά και πολλά παράξενα μυστικά...

Το αναλυτικό πρόγραμμα
Αναχώρηση στης 7.00 π.μ από Θεσσαλονίκη [πλ.Άριστοτέλους-αγ. Βενιζέλου και μεταφορά με το λεωφορείο για το χωριό Κορμίστα για να ξεκινήσουμε την πορεία μας!
Θα ακολουθήσουμε το παλιό πετρινο βυζαντινό μονοπάτι που χρησιμοποιήσουν παλια οι προσκυνητές για το ιστορικό γυναικείο μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας, χτισμένο το 450 μ.Χ. σε υψόμετρο 550 μέτρων. στις υπώρειες του Παγγαίου.Το μονοπάτι πρόσφατα εχει καθαριστεί και σηματοδοτηθεί. 
Πορεία 2 ωρών μέτριας δυσκολίας 
Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε για την χαρακτηριστική ράχη Κεντίκι [950μ] από την οποία μπορούμε να διακρίνουμε τη Νικήσιανη και το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, [+3ωρες] τελικό σημείο της πορείας μας Μια υπέροχη διαδρομή, μαγευτική σ' όλη της τη διάρκεια, με ιστορικά σημεία αναφοράς, εξαιρετικής ομορφιάς τοπίων και χρωμάτων
Απόσταση από Κορμίστρα μέχρι Άγιο Δημήτριο 10 χμ.
Ώρες συνολικής πορείας 5
Όποιος δεν θέλει να συνεχίσει μετά το μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας μπορεί να περιμένει μέχρι να έρθει το λεωφορείο,και στην συνέχεια θα ερθουν να παραλάβουν και την υπόλοιπη ομάδα από το μοναστήρι του Αγ.Δημητρίου.
Στο τέλος της διαδρομής μας περιμένει η γραφικότατη Νικίσιανη για φαγητό, καφέ και βόλτα στα ιστορικά, πετρόκτιστα σοκάκια της!
Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη αργα το απόγευμα.
Βαθμός δυσκολίας Α-Β (μέτριας δυσκολίας)

Το κόστος συμμετοχής ειναι 16 ευρώ και περιελαμβάνει την μεταφορά με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη . Έμπειρους συνοδoύς βουνού στην πεζοπορική μας διαδρομή.Το συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco.
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!

Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεων μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου!

Υ΄Γ 1 Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: 
Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα,[ορειβατικά μποτάκια ] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα,κάποιο σνακ για ενέργεια[ξηρούς καρπούς -παστέλι-μπάρα ενέργειας-φρούτα] αδιάβροχο-αντιανεμικό,μια μπλούζα για να αλλάξετε, σκούφο-γάντια, μπουκάλι νερό λίτρου , φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!
Υ.Γ.2 Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών

.Υ.Γ.3 Για να συμμετάσχει κάποιος στις εκδρομές μας θα πρέπει να έχει καλή σχετικά φυσική κατάσταση.

Υ.Γ. 4 Η ώρες πορείας που αναφέρουμε ειναι για πεζοπορία μετρίου ρυθμού, [όχι γρήγορο] ειναι ενδεικτικές και εξαρτιόνται πάντα από την συνοχή και τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν 

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την οριστική εγγραφή τους καταβάλλοντας όλο το ποσό [16 ευρώ] στο IBAN GR 3501107940000079460570983 στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ
ΟΥΤΕ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες στα
τηλ.6977307502 Vodafon
ή στο email traceyecoM@gmail.com
Νεότερη Παλαιότερη