3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ελληνική χορευτική παράδοση έχει την τιμητική της στον δήμο Βόλβης, σε ένα μοναδικό φεστιβάλ, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανοιξιάς.
Το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης, θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στην Ανοιξιά, συνεχίζοντας τη διαδρομή του πολιτιστικού αυτού θεσμού, σε διαφορετικούς οικισμούς του δήμου Βόλβης.
Περισσότεροι από 21 πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Βόλβης, υπό την οργανωτική σφραγίδα του ΟΠΑΠ, συμμετέχουν με χορευτικά τμήματα κάθε ηλικίας, αποδίδοντας παραδοσιακούς χορούς απ’ όλες τις γωνιές του ελληνισμού.
Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται στις 19.30 το απόγευμα, με τους χορευτές να αρχίζουν την πορεία τους χορεύοντας και τραγουδώντας μέσα στους δρόμους της Ανοιξιάς, συνοδεία λαϊκών οργάνων.
Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ανοιξιάς θα φιλέψουν χορευτές και επισκέπτες, με εδέσματα και νοστιμιές της περιοχής τους και όλοι μαζί θα καταλήξουν στον υπαίθριο χώρο, όπου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών.
Οι επισκέπτες του 3ου Ανταμώματος Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης, θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν στη δροσιά του ημιορεινού οικισμού αποφεύγοντας τον κυριακάτικο καύσωνα, αλλά και να επισκεφθούν παράλληλα τον παραδοσιακό ναό του Αγίου Παντελεήμονα, το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανοιξιάς, καθώς και την ιδιωτική μουσειακή συλλογή  Ραδιοφώνων και Ρολογιών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη