Χάος και το απόλυτο αλαλούμ και πάλι : Σωρεία τα λάθη με τα ραβασάκια που στέλνει η εφορία στους ιδιοκτήτες ΙΧ

 Λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αποστολή ειδοποιητηρίων για ανασφάλιστα οχήματα σε πολίτες οι οποίοι έχουν αποσύρει, πωλήσει ή απολέσει τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους, λόγω καταστροφής, κλοπής ή κατάσχεσης, ή τα κυκλοφορούν στο εξωτερικό, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις πολιτών που δεν υποχρεούνταν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αναζητούν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες. Την πρόταση που κατέθεσε εκ μέρους του υπουργείου Μεταφορών στη σχετική σύσκεψη που έγινε με το υπουργείο Οικονομικών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και των εκπροσώπων των Ασφαλιστικών Εταιρειών περιέγραψε στο μιλώντας στον ΑΝΤ 1, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.
 Ο υφυπουργός παραδέχθηκε το μέγεθος του λάθους που έχει γίνει με τα παράβολα των 250 ευρώ που έχουν επιβληθεί σε τουλάχιστον 250.000 ιδιοκτήτες ΙΧ. 
Όπως είπε, λόγω του μεγέθους του προβλήματος επενέβη και το υπουργείο Μεταφορών στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, ώστε να ληφθούν υπόψη και να διορθωθούν όπου πρέπει κάποια σφάλματα.
Η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία θα τεθεί και στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, με διαστάυρωση, ώστε να βρεθούν ποια είναι τα ασφαλισμένα οχήματα. Όπως είπε ο Υφυπουργός, είναι χιλιάδες εκείνα των οποίων το ποσό καταβλήθηκε εκπρόθεσμα και αφού είχαν ανανεώσει το συμβόλαιό τους με την ασφαλιστική εταιρεία. Ο λόγος είναι ότι με αλλαγή του σχετικού νόμου, το 2014, το όχημα ασφαλίζεται μόνο όταν καταβληθεί η ασφάλιση και όχι όταν ανανεωθεί το συμβόλαιο. Έτσι πολλοί βρέθηκαν εκπρόθεσμοι χωρίς να το γνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη