Συνεχίζεται ο πόλεμος γύρω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Να μην ανασταλεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του, ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι μαθητές να σταλούν σε άλλα σχολεία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το σχολείο εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται και λειτουργεί προσωρινά στις λυόμενες αίθουσες-παράγκες που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από το υπερσύγχρονο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έκανε επίσης λόγο για τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους γονείς των μαθητών η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να βάλει λουκέτο στο σχολείο και να γίνει διασπορά των 120 μαθητών του σε γειτονικά σχολεία.

Στην απάντησή του ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε πως «είναι ακατάλληλο το 12ο Δημοτικό» και πως το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το Δήμο Θεσσαλονίκης για να βρεθεί λύση.
Επέρριψε ευθύνες στους δήμους για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, ενώ στη δευτερολογία του δεν απέκλεισε να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου και να μεταφερθούν σε άλλα σχολεία οι μαθητές αν αυτό κριθεί αναγκαίο. 

Τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης ανέδειξε ο Γιάννης Δελής στη δευτερολογία του. Ζήτησε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα καταργηθεί το σχολείο και δεν θα διασπαρούν οι μαθητές.
Ανέφερε ότι μπορεί να δοθεί και προσωρινή και οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα, ενώ για τη σχολική στέγη σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που συρρίκνωσε τον πρώην ΟΣΚ και νυν «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη