Στην 9η μέρα απεργίας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε μεγάλη ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης


Απεργία για ένατη μέρα στον όμιλο «Euromedica»
Για ένατη μέρα συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στον Ομιλο «Euromedica» στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στις κλινικές «Κυανούς Σταυρός» (Θεσσαλονίκη) και «Ζωοδόχος Πηγή» (Κοζάνη), δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από τα δίκαια αιτήματά τους, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στη «Ζωοδόχο Πηγή» οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 9 - 10 μήνες, στην Κλινική «Αθήναιον» το ίδιο διάστημα, στον «Κυανό Σταυρό» 6 - 7 μήνες και στη Γενική Κλινική 4 - 5 μήνες.
Χτες, κατά τη διάρκεια της απεργίας, το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε παρέμβαση στον εισαγγελέα υπηρεσίας, απαιτώντας να λυθούν τα χρόνια προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων του Ομίλου «Euromedica», ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Γενική Κλινική, στις 9.30 π.μ.
«Ο οικονομικός στραγγαλισμός που υπόκεινται τα τελευταία 7 χρόνια έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στη καθημερινότητα εκατοντάδων εργαζομένων, στερώντας την αξιοπρέπεια και την κανονικότητα. Ο Ομιλος "Euromedica" συνεχίζει ατιμώρητος την ίδια πάγια τακτική, αφήνοντας τους εργαζόμενους με οφειλές δεδουλευμένων που από κλινική σε κλινική διαφέρουν, με επιχειρήματα που πλέον δεν πιάνουν τόπο. Στον αντίποδα της αναγκαστικής φτώχειας που έχουν σπρώξει το σύνολο του προσωπικού, είναι η κοινή μαρτυρία της αύξησης του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, που βγήκε ωφελημένη από τη διάλυση της δημόσιας Υγείας. Δηλαδή, από τη μια πλευρά κερδοφορούν και από την άλλη δεν πληρώνουν τους εργαζομένους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών.
Στηλιτεύει παράλληλα τις προσπάθειες της επιχείρησης να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, επιστρατεύοντας κάθε μέσο που διαθέτει, «είτε αυτό είναι άλλη μια κενή υπόσχεση για πληρωμές, είτε επικαλούμενοι το κλείσιμο της κλινικής, είτε ασκώντας πιέσεις σε εργαζόμενους για να υποχωρήσουν από την απεργία. Μπροστά τους βρήκαν μόνο την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, που συνεχίζουν την απεργία χωρίς να κάνουν βήμα πίσω».
Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζουν το σύνολο των Σωματείων Εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, συνδικάτα και συνδικαλιστές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη