Στα χέρια της αστυνομίας, η συμμορία που είχε ρημάξει την Δυτική Θεσσαλονίκη

Στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων διαρρήξεων εμπορικών εταιρειών σε Καλοχώρι και Διαβατά προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Ρομά ηλικίας 34, 30 και 21 ετών (2 άνδρες – 1 γυναίκα) σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τριών ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ψευδορκία.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 18-06-2017 έως 21-06-2017 και κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες, οι ανωτέρω, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους διέρρηξαν έξι εγκαταστάσεις εμπορικών εταιριών, με γεωργικά μηχανήματα, δομικά υλικά, μπαταρίες και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν:

• Συνολικό χρηματικό ποσό 3.300 ευρώ
• Ηλεκτρονικούς υπολογιστές
• Ηλεκτρονικά μέσα και εξαρτήματα και
• Κλειστά κυκλώματα καταγραφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 21χρονη δράστιδα, προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές αρχές, κατήγγειλε ψευδώς στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου την κλοπή του αυτοκινήτου της, το οποίο εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, έπειτα από καταδίωξη που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 21-06-2017.

Σε βάρος των δύο ανδρών εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη ο 30χρονος, την 19-07-2017, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη