Συνελήφθη ο καταζητούμενος Δήμαρχος-15 χρόνια κάθειρξη για απάτη ολκής σε βάρος του δημοσίου


Εχει κριθεί ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου σε ό,τι αφορά παράνομη οικοπεδοποίηση.
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Τετάρτη ο δήμαρχος Ελαφονήσου ο οποίος συνελήφθη χθες στην Τρίπολη από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως.Ο Χαράλαμπος Λιάρος συνελήφθη καθώς εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, το οποίο τον καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη επειδή τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ' εξακολούθηση εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου.


Το ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης
Ο δήμαρχος Ελαφονήσου κρίθηκε ένοχος τον Ιούνιο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών, γλιτώνοντας –όπως του επισήμανε η Έδρα– τα ισόβια, καθώς του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Για την πολύκροτη υπόθεση πώλησης δασικών εκτάσεων στην πανέμορφη περιοχή της Ελαφονήσου, στη μοναδική παραλία του Σίμου, ένοχοι κρίθηκαν και ο συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα. Οι καταδικασθέντες άκουσαν το δικαστήριο να δίνει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, γλιτώνοντας τη φυλάκιση ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Αυτό, πάντως, που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εξετάσθηκαν 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν 135 συμβόλαια και πρόκειται να εκδικασθούν.
Πηγή: arcadiaportal.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη