...και όμως..είναι στην Ελλάδα !!!!

Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, εκεί όπου η φύση «ζωγράφισε» απλόχερα παίζοντας με τις αποχρώσεις του νερού, τη στεριά και τη θάλασσα, την Κορωνησία Άρτας.
Για να φτάσετε εκεί θα βρεθείτε να κινείστε για 10 χιλιόμετρα πάνω σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα. Το καταπράσινο περιβάλλον, οι ψαρόβαρκες και τα είδωλά τους να ζωγραφίζουν το νερό δημιουργούν εικόνες ειδυλλιακές.
Τα πολυάριθμα νησάκια που βλέπετε λέγεται ότι παλαιότερα ήταν ενωμένα μεταξύ τους και αυτές οι λωρίδες φαίνονται ακόμα από ψηλά σαν γλώσσες άμμου, βυθισμένες τώρα πια.
Η διάταξη των πολλών μικρών νησιών, με τις εσωτερικές λίμνες, την έντονη βλάστηση και τις λωρίδες γης που τις περικλείουν, θυμίζουν τις Ατόλες της Πολυνησίας ως προς την μορφολογία τους. 
Η περιοχή φημίζεται για τα πολυάριθμα είδη πανίδας. Στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου. Τα ζεστά, ρηχά νερά είναι το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη