ΙΚΕΑ : Τι σημαίνουν τα γράμματα στην ονομασία του Σουηδικού κολοσσού

Δεν είναι αυτό στο οποίο πάει το μυαλό σου στο πρώτο άκουσμα του ονόματος του.
Συνώνυμο των low budget επιπλέον και της προσιτής διακόσμησης εσωτερικού χώρου το IKEA είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα της παγκόσμιας αγοράς. 
Σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν τουλάχιστον ένα προϊόν από τα ράφια του και η ιστορία του ιδιοκτήτη του Ingvar Kamprad,  οποίος παραμένει φειδωλός και οικονόμος παρά τη γιγάντια περιουσία του, έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Όσο αναφορά όμως στην ονομασία της μεγάλης εταιρίας υπάρχει μία παρανόηση αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το όνομα ΙΚΕΑ έχει επιλεχθεί προκειμένου να παραπέμπει στην λέξη «σπίτι» στα Σουηδία. 
Η πραγματικότητα παρόλα αυτά είναι αρκετά διαφορετική. 
Όχι, ότι πίσω από το όνομα ΙΚΕΑ υπάρχει κάποια σύνθετη ιστορία εμπορικής έμπνευσης. Η αλήθεια είναι, μάλιστα, ότι ΙΚΕΑ σημαίνει κάτι πολύ πιο απλό, προφανές και συνηθισμένο.

Η λέξη ΙΚΕΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τέσσερα αρχικά: τα λατινικά Ι, Κ, Ε,Α, τα οποία εμπεριέχουν τα ονόματα Ingvar Kamprad, Εlmtaryd και Agunnaryd.
 Τα δύο πρώτα καταλαβαίνει κανείς αμέσως ότι είναι το όνομα του ιδιοκτήτη του κολοσσού επιπλέων, όσο για τα άλλα δύο εδώ το πράγμα αποκτά κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Elmtaryd είναι το όνομα μίας μικρής φάρμας στη Σουηδία όπου ο Kamprad πέρασε τα παιδιά του χρόνια και Agunnaryd το χωριό στο οποίο βρισκόταν η συγκεκριμένη φάρμα. 
Με λίγα λόγια, ένα όνομα με καθαρά συναισθηματική σημασία για τον κύριο ΙΚΕΑ που κάποτε επένδυσε όλες τις οικονομίες που είχε μαζέψει ως έφηβος σε μία μικρή επιχείρηση επίπλων και σήμερα είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. 
Πάρε μία γεύση από τα νέα προϊόντα της μεγάλης αλυσίδας επίπλων στο βίντεο που ακολουθεί. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη