Νέα εξέλιξη στην διαμάχη μεταξύ της Κυβέρνησης και της "Ελληνικός χρυσός"


Νέα εξέλιξη υπάρχει στο θέμα των μεταλλείων της Χαλκιδικής καθώς υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ.Τζορτζ Mπερνς.
Πιο συγκεκριμένα ο ο κ. Μπερνς, αναφέρει ότι η εταιρεία αναβάλει προς το παρόν την αναστολή των εργασιών της στην βόρεια Χαλκιδική, καθώς προσδοκά σε έναν μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με την Ελληνική Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αυτήν την εξέλιξη ικανοποιούνται τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία της Ελληνικός χρυσός και μπαίνουμε σε μία διαδικασία διάλογου μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της Μεταλλευτικής εταιρίας.


Η Eldorado Gold ξεκινά εποικοδομητικό διάλογο με την Ελληνική Κυβέρνηση
Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος &  Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).\

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EldoradoGold, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. 
Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης”.
Ο κ. Burns συμπέρανε: “Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα, για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με τοΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. 
Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνησηθαολοκληρωθείεγκαίρωςκαιαποτελεσματικά, προςόφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη