Πανελλήνιος σύλλογος νοσηλευτών, καταγγέλλει βουλευτή της Μακεδονίας πως βόλεψε την σύζυγό του, σε καλή θέση στο Δημόσιο


Σε καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) κατά του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, καθώς όπως ισχυρίζονται οι νοσηλευτές μετακίνησαν τη νοσηλεύτρια σύζυγό του από το νοσοκομείο Δράμας σε Μονάδα του ΟΚΑΝΑ, με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, «χωρίς η ίδια να έχει», όπως υποστηρίζουν οι νοσηλευτές, «τα απαραίτητα προσόντα».

Η σύζυγος του κ. Καραγιαννίδη, σύμφωνα με την ΠΑΣΟΝΟΠ όχι μόνο δεν έχει προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση και εκπαιδευτικά κριτήρια βάσει ΑΣΕΠ, αλλά παρακάμφθηκε άλλη υποψήφια με πολυετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή.

«Θεωρούμε, αν μη τι άλλο, προκλητική εκ μέρους της Διοίκησης του ΓΝ Δράμας, την επιλογή συναδέλφου που τυγχάνει σύζυγος του Βουλευτή Καραγιαννίδη, τη στιγμή που η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ Δράμας διαθέτει στις τάξεις της έτερη συνάδελφο Νοσηλεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή του ΟΚΑΝΑ» τονίζουν οι νοσηλευτές στην ανακοίνωσή τους, οι οποίοι καταλογίζουν στον διοικητή του νοσοκομείου, ότι αντιμετώπισε με περιφρόνηση και καθεστωτική νοοτροπία τα αρμόδια όργανα, καθώς «δεν ζήτησε σχετική εισήγηση από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, αλλά αρκέστηκε στην ενημέρωση των αρμόδιων διευθύνσεων».

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται …» αναφέρεται στον τίτλο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΣΟΝΟΠ, στην οποία καταγράφεται αναλυτικά η πράξη διοικητικού περιεχομένου που εκδόθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας για τη μετακίνηση της νοσηλεύτριας.



Απαντώντας στις καταγγελίες μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χρήστος Καραγιαννίδης υποστηρίζει, ότι η μετακίνηση έγινε με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες και αποδίδει τις καταγγελίες σε "αντισύριζα παραζάλη"

«Πέφτουν οι μάσκες κι αποδεικνύονται οι πραγματικοί λόγοι όλης αυτής της στημένης φασαρίας που προσπαθούν να προκαλέσουν δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Οι λόγοι είναι οι εξής, α) θέλανε να τοποθετηθεί η «δικιά» τους στη συγκεκριμένη θέση, β) πιστεύουν πως μια ΔΕ νοσηλεύτρια δεν είναι ικανή και δε πρέπει να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση και γ) μέσα στην αντισύριζα παραζάλη τους θεωρούν πως θα πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα προσωπικά με τέτοιου τύπου λασπώδη καταγγελία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής και συμπληρώνει ότι το προηγούμενο διάστημα από τους/τις τριάντα νοσηλευτές/τριες που μετακινήθηκαν από νοσοκομεία προς τον ΟΚΑΝΑ, οι 9 είναι ΔΕ νοσηλεύτριες. Τονίζει, επίσης, ότι ο χαρακτήρας της απόφασης είναι προσωρινός, καθώς αναμένεται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του ΟΚΑΝΑ.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ αντέδρασε και πάλι λέγοντας ότι: «η σπουδή του κου Καραγιαννίδη να πείσει πως πίσω από την αντίδραση του Συνδικαλιστικού μας Οργάνου, κρύβεται δήθεν η μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ μίας εκπαιδευτικής βαθμίδας συναδέλφων μας, σε βάρος μιας άλλης και συγκεκριμένα αυτής των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, εκτός από ανήθικη και προσβλητική για ένα Συνδικαλιστικό Φορέα που στις τάξεις του έχει Νοσηλευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κρίνεται αυταπόδεικτα έωλη και πέφτει στο κενό καθώς η Πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κα Α. Κωσταντινίδου, η οποία και στοχοποιείται από τον κο Καραγιαννίδη, τυγχάνει η ίδια ΔΕ Βοηθός Νοσηλεύτρια» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη