30 χιλ. πρόσφυγες θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα- Μόνο χθες Τετάρτη,195 νέες αφίξεις

Σε 25.000-30.000 εκτιμά ότι θα είναι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών -οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου και δεν υπάγονται σε καθεστώς μετεγκαταστάσεων- που θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι ετοιμάζονται τρία νέα προγράμματα ένταξης με το πρώτο να αφορά νέα καταγραφή, ιδιότητες, απόδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όποιον το δικαιούται, το δεύτερο να αφορά την εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία και πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, ενώ το τρίτο αφορά την ένταξη στην εργασία.
Προσφυγικό χάος και μέρες του '15 «βλέπει» στην Ελλάδα ο γερμανικός Τύπος καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές αρχές και κοινωνίες κάνουν λόγο για κατάσταση που αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Μόνο χθες, Τετάρτη, καταγράφηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών, 195 νέες αφίξεις, εκ των οποίων οι 130 ήταν στο νησί της Χίου. Την, Τρίτη 10 Οκτωβρίου,οι αφίξεις ανήλθαν σε 245. Συνολικά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου – κυρίως στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο – σχεδόν 1.396 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη