Εστία μόλυνσης, το πάρκο στο τέρμα των λεωφορείων της Βούλγαρη

«Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί το πάρκο στην περιοχή Βούλγαρη στην ανατολική Θεσσαλονίκη»  
Μία άτυπη χωματερή έχει αποκτήσει η  Θεσσαλονίκη και μάλιστα ακριβώς στην ανατολική είσοδο της πόλης, από την οποία και αρχίζει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Μουδανιών.
Στο πάρκο της περιοχής Βούλγαρη, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και μεταξύ των οδών Στρωμνίτσης και Κοραή, ο υποτιθέμενος χώρος πρασίνου έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης μπάζων, παλαιών επίπλων, κλαδιών, και πάσης φύσεως απορριμμάτων.
Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι κάθε Σάββατο στους παρακείμενους δρόμους διεξάγεται λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σημείο να διανυκτερεύουν δεκάδες αλλοδαποί και ρομά μικροπωλητές, ρυπαίνοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο.
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και δημοσιεύματα τοπικών ενημερωτικών μέσων, η προβληματική αυτή κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, με την δυσοσμία να επεκτείνεται, τα σκουπίδια να εξαπλώνονται και παραπλεύρως του υποτιθέμενου πάρκου ακόμη και μέχρι τον δρόμο και πλέον να έχει δημιουργηθεί μία υγειονομική βόμβα η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία. Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, οι αρμόδιες αρχές έχουν επιδείξει αδράνεια και δεν έχουν ενεργήσει ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθενται να πράξουν τα δέοντα οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξαλειφθεί η συγκεκριμένη άτυπη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στην ανατολική είσοδο της πόλης της Θεσσαλονίκης και να εκλείψει κάθε κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων; 
Αθήνα, 17/10/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη