Γιορτή τσίπουρου στην Θεσσαλονίκη, με μουσική, χορό, φαγητό και άφθονο, γευστικό τσίπουρο !!!!

Με παράδοση μεγάλη όσο η απαράμιλλη ποιότητα του τσίπουρου που παράγεται στο χωριό και γνήσια, όσο η ατόφια κληρονομιά όλων των μυστικών της απόσταξης που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας των κατοίκων.
Θες να μάθεις πως γίνεται η απόσταξη; 
7η Γιορτή Τσίπουρου - Ευαγγελισμός Δήμου Βόλβης


Στον Ευαγγελισμό του Δήμου Βόλβης η Γιορτή Τσίπουρου είναι πάντα μια παράδοση μεγάλη και γνήσια όσο και το χρυσό απόσταγμα της!
Γύρω στα πρώτα Σάββατα κάθε Οκτώβρη, τα τελευταία χρόνια και μετά απο πρωτοβουλία και φιλότιμες προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγγελισμού, καθιερώθηκε η γιορτή τσίπουρου δίπλα στο παραδοσιακό αποστακτήριο που υπάρχει στο χωριό.


Γιορτή τσίπουρου στον Ευαγγελισμό:
Με παράδοση μεγάλη όσο η απαράμιλλη Ποιότητα του τσίπουρου που παράγεται στο χωριό και γνήσια όσο η ατόφια κληρονομιά όλων των μυστικών της απόσταξης που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας των κατοίκων.

Φέτος η 7η κατά σειρά Γιορτή Τσίπουρου θα γίνει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και όπως πάντα οι φιλόξενοι κάτοικοι του Ευαγγελισμού του δήμου Βόλβης γιορτάζουν για ακόμα μια χρονιά τη νέα παραγωγή τους με γλέντι, χορό, φαγητό και μπόλικο τσίπουρο για όλους τους φιλοξενούμενους τους 
Στον Ευαγγελισμό και στους πρόσφυγες κατοίκους του, η αμπελοκαλλιέργεια ήταν γνωστή από τα παλαιότερα χρόνια, αναπόφευκτα έτσι λοιπόν η παραγωγή τσίπουρου στο παραδοσιακό καζάνια θεωρείται από όλους ιεροτελεστία και διατηρεί όλα τα στοιχεία και τα μυστικά της παράδοσης της.

Την ημέρα αυτή προσφέρεται στους φίλους επισκέπτες του χωριού άφθονο τσίπουρο και γίνεται μεγάλο ολονύχτιο γλέντι με ήχους των τοπικών οργάνων και παραδοσιακής κυρίως μουσικής που ξεσηκώνει τους πάντες και τα πάντα ! 
Αν θες να μάθεις πως γίνεται η απόσταξη του τσίπουρου στα καζάνια αλλά και να το απολαύσεις δωρεάν δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την 7η Γιορτή Τσίπουρου στον Ευαγγελισμό του Δήμου Βόλβης

Οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την απόσταξη του τσίπουρου στα τοπικά καζάνια, από τις 8 το βράδυ και μετά.
Η 7η Γιορτή Τσίπουρου, προσφέρει δωρεάν το ντόπιο φημισμένο απόσταγμα, που παράγεται με παραδοσιακό τρόπο από γενιά σε γενιά, μεταφέροντας τα δικά του μυστικά.
Το παραδοσιακό τσιπουράκι θα… συνοδεύεται με μουσική από ορχήστρα, με πρόγραμμα λαϊκό και ρεμπέτικο.
“Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά την παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης του σταφυλιού στο μεγάλο καζάνι του χωριού και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με την διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου''

Με εκτίμηση:
Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη