Και όμως, είναι αληθινό : Σοκαριστική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, προς Πρύτανη της Θεσσαλονίκης !!!

Χιτλερικής έμπνευσης, επίσημο κείμενο του Υπουργείου Παιδείας στην ιστοσελίδα του , επιτίθεται βάναυσα σε Πρύτανη της Θεσσαλονίκης :
"07-11-17
 Απάντηση στον «όρκο» του πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ

Με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τον «όρκο» που διένειμε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:
Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.
Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.
Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.

Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας «μαγαζί»."


Ακολουθεί το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών :

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη... στο ΠΑΜΑΚ»!
Τις αντιλήψεις του περί αριστείας, αξιοπρέπειας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης προσπαθεί να «περάσει» στους πρωτοετείς φοιτητές ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, μέσα από έναν όρκο-επίσημη διαβεβαίωση που τους διένειμε στην τελετή υποδοχής του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη.

Καθώς η ενέργεια αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για καθαρά προσωπική πρωτοβουλία ή αν έτυχε οποιασδήποτε έγκρισης της Συγκλήτου, πόσο μάλλον αν είναι υπ’ όψιν του υπουργείου Παιδείας.

«Οι φοιτητές ορκίζονται όταν παίρνουν το πτυχίο τους. Οτιδήποτε άλλο είναι έξω από τα ακαδημαϊκά πράγματα», αναφέρει στην «Εφ.Συν.» πρώην πρύτανης κορυφαίου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας.

Εδώ, όμως, δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για ένα κείμενο διαφορετικό, αγνώστου εμπνεύσεως (προφανώς του ίδιου του κ. Ζαπράνη), που δόθηκε στους πρωτοετείς και αναφέρει επί λέξει:

«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας, μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια, ήθος και θα συμβάλουμε στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης».

Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο «δημοκρατική» μπορεί να είναι η επιβολή στους φοιτητές μιας διαβεβαίωσης με την οποία μπορεί να διαφωνούν εν μέρει ή να μην την αποδέχονται, αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν την ασπαστούν.

Η Νεολαία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης αντέδρασε, θέτοντας τον προβληματισμό: «Με ποιο δικαίωμα καλεί τους πρωτοετείς να ταυτιστούν με τα ιδεολογήματά του;».

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει:

«Η κατάσταση στο ΠΑΜΑΚ έχει ξεφύγει. Το υπουργείο πρέπει να πάρει θέση άμεσα. Ο Αχιλλέας Ζαπράνης έχει ξεπεράσει κάθε ακαδημαϊκό και θεσμικό ρόλο. Η θητεία αυτού του Πρυτανικού Συμβουλίου και του ίδιου είναι πια επικίνδυνη για τις σπουδές μας. Δεν παίρνουν κάρτα σίτισης καν όλοι οι τυπικά δικαιούχοι, δεν χωράμε στα αμφιθέατρα, κόβονται χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα οι πτυχιακές εξεταστικές στο ένα τμήμα μετά το άλλο και αυτός κάνει ιδεολογικά και πολιτικά παιχνίδια. Κύριε Ζαπράνη, το πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία σας, ούτε φυσική ούτε ιδεολογική. Είστε Πρύτανης όλων των φοιτητών και όχι Πρύτανης των ψηφοφόρων του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η εξήγηση

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέα Ζαπράνη, που τόνισε ότι «δεν πρόκειται για όρκο αλλά για ένα απλό κείμενο αρχών με το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν ή να το υιοθετήσουν».

Ξεκαθάρισε όμως σε αυστηρό τόνο ότι «δεν γίνεται κάθε φορά να απολογούμαι στις καταγγελίες των ΕΑΑΚ που προκαλούν τους πάντες και όλοι ξέρουν ποιοι είναι, πώς δρουν και τι προβλήματα δημιουργούν...».

Στο μεταξύ, ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ευτύχιος Σαρτζετάκης, αποχαιρέτησε τους αποφοίτους του τμήματος στην τελετή ορκωμοσίας εκφράζοντας την άποψη για επιβολή ενός «τέλους εγγραφής» στις σπουδές, ύψους 50-100 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις.

«Ξεστομίζει μπροστά στους γονείς μας ότι "ένα 50άρικο ή ένα 100άρικο" θα βοηθήσει να... εκτιμήσουμε την αξία των σπουδών, σε αυτούς δηλαδή που έχουν ματώσει ήδη για να σπουδάσουμε, σε αυτούς που τα τελευταία χρόνια κόβουν από παντού για τα παιδιά τους και τους τα κόβουν από παντού οι κυβερνήσεις. Σε όλους εμάς που αναγκαζόμαστε όλο και περισσότεροι να δουλέψουμε στη διάρκεια των σπουδών μας για να τα βγάλουμε πέρα», υποστηρίζουν φοιτητές.
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Και όμως, είναι αληθινό : Σοκαριστική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, προς Πρύτανη της Θεσσαλονίκης !!!
Και όμως, είναι αληθινό : Σοκαριστική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, προς Πρύτανη της Θεσσαλονίκης !!!
https://1.bp.blogspot.com/-CVJQmQ4LOV4/WgInGLf3yyI/AAAAAAAA_Kw/AdyMyjgy-gIm_VST58pd_P9beBHH8fMsQCLcBGAs/s640/%25CF%2582%25CE%25B5%25CF%2581%25CF%2584%25CF%2584%25CF%2581.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-CVJQmQ4LOV4/WgInGLf3yyI/AAAAAAAA_Kw/AdyMyjgy-gIm_VST58pd_P9beBHH8fMsQCLcBGAs/s72-c/%25CF%2582%25CE%25B5%25CF%2581%25CF%2584%25CF%2584%25CF%2581.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2017/11/blog-post_23.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2017/11/blog-post_23.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy