Κι επίσημα χαρακτηρίζεται δολοφονία, η εξαφάνιση εδώ και ένα χρόνο, επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη

Τη νέα σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση ακριβώς ένα χρόνο μετά το χαμό  του Δημήτρη Γραικού, αποκάλυψε το Φως στο Τούνελ το βράδυ της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου.

Η σύζυγος του αγνοούμενου δεν γνώριζε τη νέα τροπή στην υπόθεση και ξαφνιάστηκε όταν ενημερώθηκε από την Αγγελική Νικολούλη. Στη συζήτηση που είχαν αναρωτήθηκε πως μπορεί κάποιος να σκοτώσει με τέτοια ευκολία έναν άνθρωπο τη στιγμή που δεν είχε πειράξει κανέναν. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στο σημείωμα που του άφησε στο σπίτι όταν είδε ότι αργεί να επιστρέψει.

Στο στούντιο βρέθηκε ο νομικός εκπρόσωπος  των αδελφών του αγνοούμενου επιχειρηματία Νίκος Διαλυνάς.
«Ό,τι συνέβη, συνέβη στο δρόμο κοντά στο σημείο απ’ όπου έφυγε. Το κινητό του έκλεισε στις 5.32  το απόγευμα και όχι μετά τις 4 που έλεγε η σύζυγος του. Η γνώμη μας είναι πως πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα, γιατί δεν θα μπορούσε μόνο του ένα άτομο να τον σκοτώσει, να τον βγάλει από το αυτοκίνητο και να το εξαφανίσει. Οι πληροφορίες μας λένε πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ακτίνα είκοσι χιλιομέτρων από το σημείο που θεάθηκε ο Γραικός για τελευταία φορά. Είμαστε σε επαφή με Αμερικανικές και Αγγλικές εταιρίες, που παρέχουν φωτογραφίες περιοχών σε συγκεκριμένες ώρες που και έχουν ληφθεί από δορυφόρους. Σύντομα θα έχουμε όλες τις απαντήσεις. Σ’ αυτήν την υπόθεση ακόμη και το κίνητρο, θεωρούμε πως είναι μπερδεμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε η σύζυγος του Γραικού για τις εξελίξεις
Μετά από πολύμηνη σιωπή η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Όπως είπε δεν είχε κανένα νέο γύρω από την υπόθεση παρά το γεγονός ότι επικοινωνεί κάθε εβδομάδα με το τμήμα Αναζητήσεων.

Η ίδια αιφνιδιάστηκε όταν η δημοσιογράφος την ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, ότι η υπόθεση με εντολή Εισαγγελέα ερευνάται πλέον ως δολοφονία από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. 
«Δεν ξέρω τίποτα Αγγελική. Όλα περνάνε από το μυαλό μου… Δεν εξαφανίζεται έτσι ένας άνθρωπος και ένα αυτοκίνητο… Όσο δεν βρίσκεται κάτι, έχω μια ελπίδα….»  ήταν τα λόγια της.

Περιέγραψε στην Αγγελική Νικολούλη την προσπάθεια της την ημέρα της εξαφάνισης  να καλέσει τον σύζυγο της στο τηλέφωνο που ήταν κλειστό. 
Στη συνέχεια καθάρισε το ψυγείο για να βάλει τα κρέατα που θα έφερνε εκείνος και του άφησε ένα σημείωμα πως θα έφευγε και θα τα τακτοποιούσε την επόμενη μέρα. «Την άλλη μέρα το πρωί, το σημείωμα ήταν πάνω στο τραπεζάκι όπως το είχα αφήσει… Έτσι έχει η ιστορία…» είπε στη δημοσιογράφο.
anikolouli.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη