Και όμως....Ποιον Ελληνα έκανε πάμπλουτο ο Αλέξης Τσίπρας ;;


Ο πρωθυπουργός μπορεί να πήρε από τις τσέπες των φορολογούμενων πάνω από 15 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015 με το τρίτο μνημόνιο, αλλά τουλάχιστον έναν έκανε πλουσιότερο.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό του Γιάνη Βαρουφάκη, το βιβλίο του οποίου κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα με τον τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι» και στα αγγλικά «Adults in the Room» και, όπως μαθαίνω, μέχρι στιγμής έχει κάνει πέντε επανεκδόσεις, έχει πουλήσει πάνω από 30.000 αντίτυπα και σύμφωνα με εκδοτικές πηγές θα ξεπεράσει τις 50.000, ρεκόρ για την περίοδο κρίσης που διανύουμε.

Στο βιβλίο, ο Γ. Βαρουφάκης ,παρουσιάζει -μέσα από τα sms του με τον πρωθυπουργό - έναν σοκαρισμένο Αλέξη Τσίπρα που αναζητά λύσεις, ακόμα και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, την οποία διαπραγματεύεται με τον Σόιμπλε.
Αποκαλύπτει μάλιστα και την πρόθεση του πρωθυπουργού να αρπάξει από την τράπεζα Ελλάδος 16 δισεκατομμύρια για να τα φορτώσει στα ΑΤΜ το καλοκαίρι του 2015.

Αυτά και άλλα, βεβαίως τα γνωρίζουμε, τα ζήσαμε στο πετσί μας , τα επιβεβαίωσε ο κ. Βαρουφάκης - οι ευθύνες του οποίου είναι τεράστιες και δεν παραγράφονται - με το βιβλίο του, που θα γίνει και ταινία από τον Κώστα Γαβρά, αλλά δεν τα έχουμε ξεχάσει.

Γιατί πολλοί σ’ αυτή τη χώρα, νομίζουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είναι οι πάλλευκοι σωτήρες αυτής της χώρας που μεθαύριο θα μοιράσουν και 1 δισεκατομμύριο σε φτωχούς και αδύναμους συμπατριώτες μας.

Θέλουν να ξεχάσουμε ότι η πολιτική τους μας έφερε ένα τρίτο μνημόνιο, περισσότερη δυστυχία και φτώχεια, περισσότερες αυτοκτονίες, περισσότερες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, περισσότερους φόρους και επιπλέον περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις και μας πήγε 3 χρόνια πίσω.

Γιατί το 2014 - ύστερα από δυο μνημόνια , είχαμε βγάλει το κεφάλι από το νερό , ήρθε όμως ο Αλέξης και μας το βούτηξε πάλι μέσα.

Εν τέλει το βιβλίο του Βαρουφάκη δεν ξυπνά μόνο τις μνήμες αλλά προκαλεί ξανά την οργή για τη χαμένη τριετία από μια ομάδα αριστερών λαϊκιστών που ήθελαν να πειραματιστούν με την τύχη της χώρας.
Ανδρέας Κωνσταντάτος
thecaller.gr 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη