Στην Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων επί Στύλου !!!!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων επί Στύλου ιδρύθηκε στις 2016 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στην προώθηση της ανάπτυξης του αθλήματος του Pole Sport στην Ελλάδα.
 Είναι η κορυφή του σώματος για τις ενώσεις πoυ καλλιεργούν αυτά τα αθλήματα στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία αντιπροσωπεύει το Pole Sport σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της σχετικής Διεθνούς Πόλου Αθλητική Ομοσπονδία (IPSF) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). 

Είναι ένα υπερήφανο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων επί Στύλου (International Pole Sport Federation), η οποία διοικεί διεθνώς το αθλητικό Pole, δημιουργώντας ένα διαρθρωμένο διαγωνισμό, καθοδήγηση και μορφότυπο εκπαίδευση που έχει γίνει δεκτός από τα διεθνή όργανα διοίκησης του αθλητισμού. 

Η IPSF είναι Observer μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Διεθνών Ομοσπονδιών (GAISF) και είναι υπογράφοντες του Παγκόσμιου Συνδέσμου κατά του Ντόπινγκ (WADA). Ο στόχος της IPSF και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων επί Στύλου είναι η Ολυμπιακή Επιτροπή να αναγνωρίσει το Pole ως επίσημο άθλημα και με τη σειρά του να γίνει τελικά μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Hellenic Open Pole Sport Championship διεξάγεται ετησίως και αποτελεί μέρος ενός δικτύου πάνω από 25 διαγωνισμών με περισσότερους από 5.000 αθλητές. 

To Hellenic Open Pole Sport Championship φιλοξενεί πάνω από 35 Έλληνες αθλητές που ανταγωνίζονται για τον πολυπόθητο τίτλο του εθνικού πρωταθλητή στις ακόλουθες κατηγορίες: Senior Women 18-39 | Senior Men 18-39 | Male/Female Doubles | Female/Female Doubles | Male/Male Doubles | Master 40+ Women | Master 40+ Men | Master 50+ Women | Master 50+ Men | Junior Girls 15-17 | Junior Boys 15-17 | Junior Doubles Mixed | Novice Girls 10-14 | Novice Boys 10-14 | Novice Double Mixed | Pre-Novice | Pro Pole | Artistic Pole | Ultra Pole

Το Hellenic Open Pole Sport Championship 2017 πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΒΑΟ στις 2/4/2017 με παρουσία 33 αθλητών. Οι Έλληνες πρωταθλητές εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο παγκόσμιο που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία
Το Hellenic Open Pole Sport Championship 2018 θα πραγματοποιηθεί 26&27/5/2018 στην Θεσσαλονίκη. 
Οι Έλληνες πρωταθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία

Hellenic Open Pole Sport Championship 2018
 - Σημαντικές ημερομηνίες
01 Δεκεμβρίου 2017: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Διαγωνισμού
26 Απριλίου 2018: Λήξη Υποβολής Αιτήσεων Διαγωνισμού
30 Απριλίου 2018: Κλήρωση για τη Σειρά Εμφάνισης των Αθλητών στο Διαγωνισμό
05 Μαΐου 2018: Λήξη Υποβολής Φορμών Διαγωνισμού (Tech Bonus & Complulsory Form)
05 Μαΐου 2018: Λήξη Υποβολής Μουσικής & Κοστουμιών των Αθλητών
26/27 Μαΐου 2018: Διαγωνισμός
Σημείωση: Οι προθεσμίες θα τηρηθούν αυστηρά. Σε περίπτωση μη τήρησης των ημερομηνιών θα εφαρμόζονται οι ποινές όπως αυτές ορίζονται από την IPSF και αναγράφονται στο Code of Points 2017/2018


Η αποστολή μας είναι "να επιτρέψουμε και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε ασφαλή και αποτελεσματικά αθλήματα σε όλο τον κόσμο". Επιδιώκουμε να επιτύχουμε αυτό το όραμα και την αποστολή μέσω των πέντε βασικών μας στόχων που αναφέρονται παρακάτω:
1. Pole Sport Focus: Θέλουμε να ενθαρρύνουμε και να εμπνέουμε όλους τους προπονητές, τους κριτές, τους αθλητές να απολαμβάνουν αθλητικές δραστηριότητες Pole, προσφέροντας ευκαιρίες στα άτομα να συμμετέχουν, να αναπτύσσουν και να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους σε όλες τις πτυχές του αθλήματος, ανεξάρτητα από την ηλικία, το υπόβαθρο, την ικανότητα ή την αναπηρία τους.
2. Διεθνής επιτυχία: Θέλουμε το άθλημά μας να αναγνωρίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με εκπροσώπηση σε αθλητικές εκδηλώσεις, Παγκόσμιους Αγώνες και τελικά στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
3. Παροχή συνεργασιών: Θέλουμε να αναπτύξουμε ισχυρές εσωτερικές και εξωτερικές εταιρικές σχέσεις, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να παρέχουμε ευκαιρίες, δομές και υποστήριξη για το αθλητικό Pole και την ευρύτερη κοινότητα του Pole.
4. Αύξηση του προφίλ του αθλητικού Pole: Θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το κοινό για το πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων του Pole Sport, οδηγώντας σε αυξημένη αναγνώριση, χορηγία, χρηματοδότηση, πρόσβαση και συμμετοχή για τον αθλητισμό μας.
5. Υποστήριξη Αθλητών: Η ανάπτυξη μιας εκτεταμένης αθλητικής δομής και κοινότητας για την υποστήριξη αθλητών για επαγγελματική σταδιοδρομία όπως αυτή προκύπτει από τον ανταγωνισμό. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο μακροπρόθεσμο μέλλον για τους αθλητές του Pole Sport.
6. Υποστήριξη Προπονητών: Θέλουμε ένα συνεκτικό, δεοντολογικό, περιεκτικό και πολύτιμο σύστημα καθοδήγησης, όπου οι εξειδικευμένοι προπονητές υποστηρίζουν αθλητές του Pole σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους
7. Anti-Doping: Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε ένα πρόγραμμα Abti-Doping σύμφωνα με τον Κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά της Φαρμακοδιέγερσης (WADA), ο οποίος αναγνωρίζεται ως το χρυσό πρότυπο για τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ακεραιότητα σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις χώρες.
8. Διοίκηση & Κανονισμοί: Να διεξάγουν δίκαια και εκτενώς τη διοίκηση και τους κανονισμούς του Pole Sport σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.


Στόχοι
Διαιώνιση, βελτίωση και επέκταση του Pole Sport σε όλη την Ελλάδα.
Να εποπτεύει και να διαχειρίζεται το Pole Sport πρόγραμμα με σκοπό την τόνωση, το ενδιαφέρον και την ανάπτυξη των αθλητών μέσα από την προσεκτική προετοιμασία και τον σχεδιασμό, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, τους πόρους, και καθοδήγηση.
Να παρέχει στους προπονητές, τους κριτές, τους αθλητές και την ευρύτερη κοινότητα αθλητικών την καλύτερη ευκαιρία να επιτύχουν το υψηλότερο δυναμικό τους σε όλες τις πτυχές του Pole Sport.
Να θέτει σε εφαρμογή τη μορφή του αθλήματος που θα γίνει αποδεκτή από διεθνείς κυβερνητικούς αθλητικούς φορείς, όπως η Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία θα αναγνωρίζεται ως ένα υψηλό επίπεδο αριστείας για πόλο αθλητικό μέλη σε όλο τον κόσμο.
Να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τους αρμόδιους αθλητικούς αντιπροσώπους.
Για να ακολουθήσει και να στηρίξει ενεργά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και τις αρχές και τους στόχους της


Η Ιστορία του Pole Sport
Η ιδέα του Pole ως αθλητισμού χρονολογείται από το 2006, αφού το Pole έγινε δημοφιλή μορφή γυμναστικής το 2000 και οι Pole διαγωνισμοί άρχισαν να κερδίζουν δημοτικότητα. Οι διαγωνισμοί είχαν ελάχιστα ή καθόλου κριτήρια βαθμολόγησης, δεν μπορούσαν να απονέμονται σταθεροί πόντοι στους αθλητές που ήταν τεχνικά και καλλιτεχνικά ανώτεροι και οι κανόνες είχα ελάχιστες οδηγίες για το τι αναζητούσαν ή όχι, οι κριτές.
Το 2006, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα από την Katie Coates για την διερεύνηση της διάθεσης της κοινότητας του Pole για να ενταχθεί το Pole στον Ολυμπιακό Αθλητισμό. Πάνω από 10.000 ψήφισαν υπέρ. Το 2008, ο Tim Trautman των ΗΠΑ άρχισε να συνεργάζεται με την Katie στη Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητισμού επί Στύλου και ο όρος Pole Sports δημιουργήθηκε για να μεταμορφώσει το Pole για πάντα από μια σωματική άσκηση που εκτελείται κοινωνικά και για γυμναστήριο σε Διεθνές Αθλητισμό και ανταγωνισμό.
Σύντομα, άρχισαν να διαμορφώνονται Eθνικές Oμοσπονδίες και οργανώθηκαν ανταγωνιστικές ομάδες. Το 1 ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Σπορ πραγματοποιήθηκε το 2012 με 43 αθλητές από 14 χώρες. Μόνο 5 ήταν άνδρες. Το 2013 ξεκίνησε η κατηγορία Youth με μόλις 7 αθλητές. Μόλις 5 χρόνια αργότερα, το 2017, σημειώθηκε αύξηση κατά ποσοστό άνω του 80% στη συμμετοχή στην κατηγορία των νέων. Συνολικά, 229 αθλητές από 36 χώρες συναγωνίστηκαν στο στάδιο του World Pole Sports.
Μέχρι τα μέσα του 2011, περίπου το 95% των αθλητών ήταν κορίτσια και γυναίκες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ανατροφοδότηση από τη ΔΟΕ για τη βελτίωση της ισορροπίας στα φύλα, την οποία η IPSF έχει ωθήσει να κάνει. Το 2017 ανοίχτηκαν για πρώτη φορά οι ανδρικές κατηγορίες Junior και Novice, οι οποίες συνέβαλαν στην αύξηση της συμμετοχής των ανδρών κατά περισσότερο από 70%.
Το 2014 η IPSF ήρθε σε επαφή με το GAISF σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και άρχισε ο δρόμος για την αναγνώριση. Η IPSF άρχισε να ευθυγραμμίζεται με τα κριτήρια GAISF και IOC, επεκτείνοντας τις Εθνικές Ομοσπονδίες σε 25 με άλλες 12 στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Το GAISF είναι ένας οργανισμός ο οποίος έχει υπό την σκέπη του όλες τις (Ολυμπιακές και μη Ολυμπιακές) διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, καθώς και τους διοργανωτές πολλαπλών-αθλητικών αγώνων και αθλημάτων που σχετίζονται με διεθνείς ενώσεις.
Ανάπτυξη του αθλήματος κατά τη διάρκεια των ετών:
2009 - Δημιουργία της IPSF
2012 - Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
2013 - Εισαγωγή προγράμματος για τη νεολαία
2014 - Πρώτη επαφή με το SportAccord (τώρα GAISF)
2014 - Εισαγωγή στο πρόγραμμα Anti-Doping
2015 - Πρώτη εφαρμογή στο SportAccord (τώρα GAISF)
2016 - Εγκρίθηκε ως υπογράφων της WADA
2016 - Αίτηση στη ΔΟΕ για ένταξη
2017 - Υπογραφή τριμερής συμφωνίας με το FIG και το GAISF για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή της IPSF στο GAISF
2017 - Κατάσταση παρατηρητή που χορηγείται από το GAISF

Τα είδη του διαγωνιστικού Pole
Pole Sport: To Pole Sport περιλαμβάνει καλλιτεχνικά στοιχεία αλλά βασίζεται περισσότερο στον αθλητισμό και την τεχνική αξία και κρίνεται από έναν πρωτότυπο Κώδικα Σημείων σύμφωνα με άλλα αθλήματα Ολυμπιακών προτύπων όπως γυμναστική, καταδύσεις και πατινάζ στον πάγο. https://www.youtube.com/watch?v=ohi8P34QT7c
Artistic Pole: Το Artistic Pole είναι o πιο καλλιτεχνικός αδερφός του Pole Sport. Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει την ελευθερία έκφρασης με μεγαλύτερη έμφαση στην καλλιτεχνική ερμηνεία και κρίνεται από τους νεοδημιουργημένους Κανόνες Σειράς Freestyle Pole, που δεν περιλαμβάνει Κώδικα Σημείων, αλλά στηρίζεται περισσότερο σε θέματα τέχνης, χορογραφίας και μουσικότητας https://www.youtube.com/watch?v=vHe798YMJew&t=25s
Ultra Pole: Το Ultra Pole, είναι ο πρώτος από τους νέους κλάδους, που σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει την καινοτομία, να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, να αυξήσει την ελευθερία της έκφρασης και να κλιμακώσει τον απόλυτο αθλητισμό για να προσελκύσει τους καινοτόμους αθλητές. To Ultra Pole είναι μάχη από tricks ενός αθλητή ενάντια σε άλλους ανταγωνιστές, εκφράζοντας μέσα από τις δεξιότητες, την απόλυτη ακροβατική και δημιουργική έμπνευση https://www.youtube.com/watch?v=cEZbHrfRuek
Para Pole: Το Para Pole δημιουργήθηκε ώστε να συμπεριλάβει όλους τους αθλητές με διαφορετικές ικανότητες και απαιτήσεις, που ενδιαφέρονται για τον ανταγωνισμό και το άθλημα του Pole https://www.youtube.com/watch?v=oEbg0huAYks




Social Networks






ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη