24ο Ασφαλιστικό Συνεδρίου του insuranceforum.gr, στην Θεσσαλονίκη

Με συμμετοχή άνω των 250 στελεχών του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ολοκληρώθηκετο24ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr με θέμα:«Η επόμενη ημέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Θεσμικές αλλαγές και ανάπτυξη»πουπραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2018 στο «TheMetHotel» στην Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία όλων των ετών.  

Μέσα από τρεις βασικές ενότητες στις οποίες μίλησαν στελέχη της αγοράς,όπως οι κ.κ.: Νίκος Γεωργόπουλος, cyRM, MBAcyberPrivacyRisksInsuranceAdvisorCromarCyberInsuranceatLloyd’s, Co-FounderDPOAcademy,  Σταύρος Σαρίκος, AccountManagerGlassdrive, Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης KaraviasUnderwritingAgencyCoverholderatLloyd’s,το συνέδριοεπέτυχε να μεταφέρειστους συμμετέχοντες την νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όπως διαμορφώνεται από τις θεσμικές αλλαγές, την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου, όπως υπαγορεύει η νέα τεχνολογία, αλλά και να διερευνήσει τα νέα κίνητρα που έχει ένας νέος για να ακολουθήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου αποτέλεσαν οι κ.κ.Δημήτρης Τσεκούρας, CEOτης ARAGSEΕλλάδοςκαι Μάνος Κάλλης, CEOτης D.A.SHELLAS οι οποίοι μίλησαν για την διαμεσολάβηση στην επίλυση νομικών διαφορών από την πλευρά του κλάδου της Νομικής Προστασίας και για την Οδηγία IDD και το νέο πλαίσιο εργασίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση αντίστοιχα.

Ενότητα Ι: «Η νέα πραγματικότητα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι θεσμικές αλλαγές στην πράξη».
Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές καθοδηγούν τις εξελίξεις στο κλάδο των ασφαλειών, τόνισε ο Νίκος Γεωργόπουλος, μιλώντας στην ενότητα Ι για την GDPR –το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων-  και την σύνδεση της με τις Cyber Ασφαλίσεις, δίνοντας το στίγμα της αγοράς των cyber κινδύνων, αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που ξετυλίγονται για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. 

Ενότητα ΙΙ: «Τεχνολογία & Εξελίξεις. Αντιμετωπίζοντας τις direct πωλήσεις με νέες τεχνικές»
Για την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης μίλησαν στην Ενότητα ΙΙ οι κ.κ. : Σταύρος Σαρίκος, AccountManagerGlassdrive, Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης KaraviasUnderwritingAgencyCoverholderatLloyd’s και Γιώργος Ραλλάκης, Υπεύθυνος εκπαίδευσης LearningEvolution.gr


Ο κ.ΣταύροςΣαρίκος παρουσίασε την ανάπτυξη που διαγράφει η GLASSDRIVE μέλος της SaintGobain στην Ευρώπη και την Ελλάδα, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές προδιαγραφές αλλά και το όραμα και την στρατηγική της εταιρείας.


Από την πλευρά του ο κ.Γιώργος Βουτσίνος, εστιάζοντας στο θέμα: «MicroUnderwriting» -απάντησε στο ερώτημα: «Τι είναι τελικά ανάπτυξη εργασιών;», υπογραμμίζοντας ότι ανάπτυξη Εργασιών είναι η δημιουργία Μακροπρόθεσμης Αξίας για έναν εταιρικό οργανισμό μέσα από το συνδυασμό τριών βασικών δυνάμεων: των πελατών του, των προϊόντων του και των σχέσεων που δημιουργεί.

Τέλος ο κ.ΓιώργοςΡαλλάκης ανέλυσε τα νέα δεδομένα μετά την άνοδο των directπωλήσεων και πώς μπορούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να βγουν κερδισμένοι από το νέο τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται.

Ενότητα ΙΙΙ: «Κίνητρα και προοπτικές του κλάδου. Γιατί να ακολουθήσει ένα νέος το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή».
Το δέλεαρ της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, της ανεξαρτησίας του επαγγέλματος, της γοητείας των πωλήσεων και της επικοινωνίας με πελάτες αλλά και την ανάγκη να καλυφθούν οι νέες σύγχρονες ανάγκες της πληθυσμού, προέβαλε ως κίνητρο εισόδου των νέων στην αγορά, ο κ.Θάνος Κόπτσης,AccountExecutiveInfotrustS.A. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το θεματικό πάνελ- σε συνεργασία με το FinanceClub του Πανεπιστημίου Μακεδονία συντονιστής του οποίου ήταν η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου &SolvencyII – ARAGSE -  όπου τρείς νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι κ.κ. Νικόλαος Τσακπίνης, Χρήστος Γκίκας, Χρυσοβαλάντης Κυνηγόπουλος,έθεσαν επί τάπητος την ανάγκη για mentoring προς τους νέους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις αλλά και την ανάγκη διοργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων για το επάγγελμα του ασφαλιστή και την διάδοση αυτών σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας. 

Στην ίδια ενότητα ο κ. Γιώργος Χανός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού μίλησε για τους Millennials και πώς συμπεριφέρονται σήμερα οι νέοι καταναλωτές, τί ανάγκες έχουν και τί πρέπει να τους προσφέρουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου εμπλουτίστηκε με την ομιλία της συγγραφέως Μυρτώς Χαμπάκηκαιτην παρουσίαση του νέουτης βιβλίουμε τίτλο: “ΟδηγίαIDD – Ένας πρακτικός οδηγός για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων”. Στόχος της έκδοσης είναι να δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο, ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, στέλεχος, ή ιδιοκτήτη ασφαλιστικής επιχείρησης έναν πρακτικό οδηγό ο οποίος θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί με μία ματιά ποιες είναι οι αλλαγές που επιφέρει η Οδηγία IDD στην καθημερινότητα της εργασίας του. Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η GLASSDRIVE.


Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Μιχάλης Ζορπίδης Πρόεδρος ΕΕΘ, εναποθέτοντας το βάρος της ομιλίας τους στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καιΓιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, ο οποίος επικεντρώθηκε στις θεσμικές αλλαγές, στις νέες τεχνολογίες στην ανάγκη δημιουργίας συνεργειών αλλά και της προσέλκυσης νέων ατόμων στο κλάδο.

Το συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γενικός Διευθυντής της InsuranceInnovation, Αριστείδης Βασιλειάδης.

Το επόμενο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.grκαι της InsuranceInnovationθα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου.

Χορηγοί Συνεδρίου
Ασφαλιστικές εταιρείες:ARAG, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ERGOHELLAS, DASHELLAS
Μεσιτικέςεταιρείες:CROMARINSURANCEBROKERSLTD,KARAVIASUNDERWRITINGAGENCYCOVERHOLDERATLLOYDS, INSURANCEPROONLINEBROKERS, BROKINSΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, IONIOSBROKERS,FORTIS,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣΜΕΣΙΤΕΣΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων:GLASSDRIVE
Εταιρεία Πραγματογνωμόνων: Ε.Ν. ΜΑΝΟΣ ΕΠΕ
Υποστηρικτές:Mr. KTEO,SAFECAPESOFTWARESOLUTIONS,GENTSOSΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, HELLASSERVICE, ΒΑΒΥΛΟΥΣΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το Συνέδριοδιεξήχθη υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.)
Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε.)
Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος(Ε.Ε.Α.Ε.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ.)
Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)
Finance Club University of Macedonia 

ΧορηγοίΕπικοινωνίας
Κλαδικάsites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr – pasfe.gr
Κλαδικάπεριοδικά: insuranceworld
Οικονομικάsites : euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr
Τοπικάμέσαεπικοινωνίας:biscottoThessaloniki–Focusfm 103,6 –olaThessaloniki– ΡάδιοΘεσσαλονίκη 94,5 – thessnews– voria.gr- seleo.gr

Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: 24ο Ασφαλιστικό Συνεδρίου του insuranceforum.gr, στην Θεσσαλονίκη
24ο Ασφαλιστικό Συνεδρίου του insuranceforum.gr, στην Θεσσαλονίκη
https://4.bp.blogspot.com/-8xWh1acbUKI/WpWEaq11BJI/AAAAAAABJLg/ySikKf_n8hcpAjpW8upoAFHUFJu0Vn7vgCLcBGAs/s640/oppopo.PNG
https://4.bp.blogspot.com/-8xWh1acbUKI/WpWEaq11BJI/AAAAAAABJLg/ySikKf_n8hcpAjpW8upoAFHUFJu0Vn7vgCLcBGAs/s72-c/oppopo.PNG
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2018/02/24-insuranceforumgr.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2018/02/24-insuranceforumgr.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy