Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Εγκρίθηκε η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων

Στην αξιοποίηση του πρώην "Maison Crystal" προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ύστερα και από την φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιανουάριο στους χώρους του κτιρίου.
Ο Δήμος θα προχωρήσει στην εκμίσθωση του χώρου με πλειοδοτικό διαγωνισμό, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ως αναψυκτήριο. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτική αρχής, στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal" θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια το κτίριο, ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης, είχε εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα άστεγοι να βρίσκουν καταφύγιο στο εσωτερικό του.
Η κανονιστική περιλαμβάνει τα σημεία στα οποία θα επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο στο περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal", όσο και στα τέσσερα περίπτερα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για την εκμίσθωση των οποίων, επίσης θα ακολουθήσει διαγωνισμός.

Πού θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα
Σύμφωνα με τον κανονισμό στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal" με πρόσωπο προς την παραλία, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ενώ στον υπολειπόμενο υπαίθριο χώρο επιτρέπεται η κατασκευή υπαίθριων διαμορφώσεων.

Στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal" με πρόσωπο προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου, επιτρέπεται η στάθμευση ιδιωτικών οχημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών της επιχείρησης μαζικής εστίασης που πρόκειται να λειτουργήσει στο ακίνητο.
Στον περιβάλλοντα χώρο τεσσάρων Περιπτέρων επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και πιο συγκεκριμένα, στα περίπτερα του Μεσογειακού Κήπου, του Κήπου των Ρόδων και δύο περιπτέρων στον Κήπο του Νερού.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον περιβάλλοντα χώρο των περιπτέρων του κήπου του Απογευματινού Ήλιου, του Κήπου της Άμμου, του κήπου των Εποχών και του Κήπου των Γλυπτών.

Νεότερη Παλαιότερη