Περηφάνια για τα παιδιά απο την Χαλκιδική, που θριάμβευσαν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό !!

Αυτή την είδηση την διαβάσαμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Το κάναμε αυτό για θέλαμε να πάρουμε όλη την θετική ενέργεια, αισιοδοξία, ελπίδα και υπερηφάνεια που εξέπεμπε και συνεχίζει να εκπέμπει.
10 μοναδικά παιδιά το καθένα με το ταλέντο του και την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και 3 ρομαντικοί ενήλικες που ακολούθησαν το όνειρο μικρών παιδιών, συνέθεσαν μια υπέροχη ομάδα! 
Όπως διαβάζουμε στην σελίδα τους στο facebook:
"Βραβείο Ομαδικότητας για την ομάδα μας, τους V-R.I.N.G. , στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO League Greece, #fllgreece2018 , ανάμεσα σε 54 ομάδες από όλη την Ελλάδα! 
Μια ομάδα που τόλμησε και βγήκε νικητής μετά από αμέτρητες ώρες δουλειάς και ταυτόχρονα διασκέδασης Μια ιδέα που αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους γιατί ήταν κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά μας , μια προσπάθεια που σκόρπισε χαμόγελα και όμορφα συναισθήματα. Εύχομαι να ήταν μόνο η αρχή και του χρόνου να είμαστε πολλές ομάδες από την Βαρβάρα με παιδιά από 9 έως 16 ετών! 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που ήταν δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθειά μας και επιπλέον ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνικός Χρυσός για την οικονομική ενίσχυση γιατί χωρίς αυτή είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί μια ιδέα όσο κι αν προσπαθεί κανείς !!!"




Η ομάδα των V(arvara) R(obotic) I(nventions) N(ew) G(eneration) ή εν συντομία V - RING κατέκτησε το βραβείο ομαδικότητας ανάμεσα σε 54 ακόμη ομάδες μαθητών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που ήταν δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθειά μας και επιπλέον ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνικός Χρυσός για την οικονομική ενίσχυση γιατί δυστυχώς χωρίς αυτή είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί μια ιδέα όσο κι αν προσπαθεί κανεις !!!"

Να σημειώσουμε  εδώ ότι το εγχείρημα – επίτευγμα των μαθητών μας από την Βαρβάρα αφορούσε ένα ρεαλιστικό πρόβλημα της περιοχής. 

Την ανάγκη για πόσιμο νερό στην περιοχή Χρυσή Ακτή Βαρβάρας και η επίλυση του είχε να κάνει με την αξιοποίηση του βρόχινου νερού μετά βέβαια από καθαρισμό και εμπλουτισμό.

Σε αυτή την πρώτη τους συμμετοχή τα παιδιά της Βαρβάρας είχαν την τιμή να πάρουν δυο διακρίσεις:
Βραβείο Against all odds στον προκριματικό γύρο και
Βραβείο 1ης θέσης Teamwork στον τελικό του FIRST LEGO League Greece (Ο μεγάλος τελικός του FIRST LEGO League Greece 2017-18) 

Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς στα παιδιά, στους καθηγητές και στις οικογένειες τους. Το παρόν και το μέλλον φαντάζει πολύ καλύτερο εξαιτίας τους και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή την εξαιρετική προοπτική που μας χαρίζουν με το μυαλό και την δημιουργικότητα τους.
Νεότερη Παλαιότερη