Στον αέρα ακόμη, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για την πραγματοποίηση διακοπών και τη διαμονή των δικαιούχων που επιλέγονται με μοριοδότηση (εργαζομένων, ανέργων) και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση γίνεται με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας στη συνέχεια δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Μέχρι και πέρυσι, ήτοι για το έτος 2017, ο γενικός «κανόνας» που ίσχυε, έλεγε ότι οι δημόσιες προσκλήσεις και προκηρύξεις των προγραμμάτων «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ  έβγαιναν μεταξύ των  μηνών Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου και τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώνονταν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Φέτος όμως, η διαδικασία αυτή διαφοροποιήθηκε.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την τελευταία Δημόσια Πρόσκληση (την υπ’ αριθμ. 11/2016 Δημόσια Πρόσκληση, τις υπ’ αριθμ. 98542/14.12.2016, 28329/12.04.2017 και 32606/05.05.2017 τροποποιητικές αποφάσεις αυτής, την συμπληρωματική υπ’ αριθμόν 6/2017 Δημόσια Πρόσκληση και την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 6/2017 Συμπληρωματικής Δημόσιας Πρόσκλησης) το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ για το έτος 2017 πήρε χρονική παράταση με καταληκτική ημερομηνία την 25η  Απριλίου 2018.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα παρατηρείται μια πρωτοφανής καθυστέρηση και χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι βρίσκονται σε αναμονή για την υποβολή των αιτήσεών τους, αφού όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση αλλά δεν υπάρχει και καμία απολύτως ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Νεότερη Παλαιότερη