Η παγκοσμίου φήμης Helikon Opera, παρουσίασε γκαλά όπερας στην Ελλάδα


Η περίφημη Helikon Opera παρουσίασε γκαλά όπερας στην Ελλάδα

Ένα εντυπωσιακό γκαλά όπερας, με αποσπάσματα από δημοφιλή έργα του διεθνούς λυρικού ρεπερτορίου, καθώς και γνωστά ρώσικα τραγούδια, παρουσίασε η πολυμελής ομάδα του Helikon Opera Music Theater, στο Miraggio Thermal Spa Resort της Χαλκιδικής. Εκτός από την κυρίως παράσταση, ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες του Resort αποτέλεσαν και τα διάφορα happenings που οργάνωσαν εκτός προγράμματος οι καλλιτέχνες της ομάδας, σε χώρους που δεν έχουμε… συνηθίσει να λειτουργούν ως σκηνές (πισίνα, μπαρ, εστιατόριο). 

Το παγκοσμίου φήμης Helikon Opera Music Theatre, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πλέον περιζήτητα θέατρα της Μόσχας, με όλες τις παραστάσεις του να είναι πάντα υπερπλήρεις θεατών. Η καλλιτεχνική ομάδα της Helikon Opera περιλαμβάνει στις τάξεις της πολυβραβευμένους σολίστες με διεθνείς διακρίσεις, καθώς και μια περιζήτητη συμφωνική ορχήστρα. Το διάσιμο οπερατικό σύνολο της Helikon Opera -που έχει τιμηθεί 9 φορές με το περίφημο βραβείο "The Golden Mask"-  δίνει παραστάσεις σε λυρικές σκηνές υψηλού κύρους ανά την υφήλιο, ενώ οι καλλιτέχνες του έχουν συνεργαστεί και με οργανισμούς όπως η Scala του Μιλάνου, η Met Opera της Ν. Υόρκης, την όπερα του Τόκιο κ.λπ.     

Σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της Helikon Opera, πιστώνεται στον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή της, Dmitry Bertman, ο οποίος προσεγγίζει τα κλασικά και σύγχρονα λυρικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου με μια νεωτερική και ανατρεπτική οπτική. Αυτή την προσέγγιση έχουν εκτιμήσει διάσημοι αστέρες του λυρικού στερεώματος που κατά καιρούς συνεργάζονται μαζί του. Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι  Placido Domingo, Maria Gulegina, Roberto Alagna, Angela Gheorghiu, Anna Netrebko κ.α.



Στο περιθώριο του γκαλά όπερας που έλαβε χώρα στο Miraggio Thermal Spa Resort, o Dmitry Bertman παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου προανήγγελλε τα σχέδιά του για επιστροφή στην Ελλάδα, με την διοργάνωση ενός φεστιβάλ όπερας στις τρεις θεατρικές σκηνές που διαθέτει το Miraggio.
  
Το όνομα του διεθνούς φήμης μουσικού θεάτρου της Μόσχας είναι εμπνευσμένο από το βοιωτικό βουνό "Ελικών". Κατά την ελληνική μυθολογία ο Ελικώνας εθεωρείτο ο τόπος όπου οι εννέα μούσες, οι θεότητες που προστάτευαν τις καλές τέχνες, ασκούσαν η καθεμία την  τέχνη της υπό τους ήχους της λύρας του "Μουσαγέτη" Απόλλωνα.

Με τη διάθεση να αποτίσουν φόρο τιμής στο "θέατρο" των Μουσών, οι καλλιτέχνες της Helikon Opera, έφτασαν μέχρι και τον Ελικώνα. Επισκέφτηκαν μάλιστα και την βυζαντινή μονή Οσίου Λουκά, όπου έψαλαν ρωσικούς εκκλησιαστικούς ύμνους, στο εκκλησίασμα!  
Νεότερη Παλαιότερη