70% αυξήσεις σε μισθούς Διοικητών ΔΕΚΟ, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Αίσχος! Κατέθεσαν και μετά την κατακραυγή απέσυραν διάταξη για αυξήσεις στις αποδοχές προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ
Με την Ελλάδα να μετρά ακόμη θύματα από τον πύρινο όλεθρο στην Αττική, κάποιοι στην κυβέρνηση θέλησαν να περάσουν μισθολογικές αυξήσεις σε ημετέρους κι έκαναν πίσω όταν οι κινήσεις τους αποκαλύφθηκαν.
Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, και τις έντονες αντιδράσεις αποσύρθηκε, τελικά, η διάταξη τροπολογίας που προέβλεπε εξαίρεση από το ανώτατο όριο αποδοχών (4.631 ευρώ) για ανώτατα στελέχη ΔΕΚΟ.

Η νομοθετική ρύθμιση αφορούσε προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους ή εντεταλμένους συμβούλους των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, των οποίων οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στη Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας ΑΕ, που είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Βουλή: Έδιναν μέχρι και 70% αυξήσεις στις αποδοχές ημετέρων
Η διάταξη, που αποσύρθηκε μετά το σάλο, προέβλεπε ότι οι πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων δεν θα υπερέβαιναν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή δεν θα υπερέβαιναν τα 7.483.10 ευρώ.

Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση, ενημέρωσε η υφυπουργός τη Βουλή.
Νεότερη Παλαιότερη