ΠΑΟΚ : Η κλήρωση για το Champions αλλά και το UEFA League


Με Σέλτικ ή Ρόζενμποργκ η ΑΕΚ, κόντρα σε Σπαρτάκ Μόσχας ο ΠΑΟΚ

Τη νικήτρια της αναμέτρησης Σέλτικ - Ρόζενμποργκ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Σπαρτάκ Μόσχας θα παίξει ο ΠΑΟΚ αν περάσει τη Βασιλεία.

Η «Ένωση» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμαθαν τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ θα ταξιδέψει είτε στη Σκωτία είτε στη Νορβηγία, καθώς δεν έχει διεξαχθεί ακόμα ο δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ στη Ρωσία.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 7 και 8 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα ταξιδέψει πρώτα στο Τρόντχαϊμ ή στη Γλασκώβη και θα έχει τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και μία εβδομάδα μετά θα πάει στη Μόσχα.

Σε περίπτωση πρόκρισης των Σκοτσέζων από το ζευγάρι Σέλτικ – Ρόζενμποργκ, η ΑΕΚ θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση που θα γίνει στις 6 Αυγούστου για τα πλέι οφ και κατά συνέπεια θα γλιτώσει ως πιθανούς αντιπάλους τις Αϊντχόφεν, Σαλτσμπουργκ και Λουντογκόρετς.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ:

Πρωταθλητές

Σέλτικ/Ρόζενμποργκ - ΑΕΚ

Σάλτσμπουργκ - Σεντίτζια/Σερίφ

Ερυθρός Αστέρας/Σούντουβα - Λέγκια Βαρσοβίας/Σπάρτακ Τρνάβα

Κουκέτσι/Καραμπάχ - Μπάτε Μπορίσοφ/Ελσίνκι

Αστανά/Μίντιλαντ - Ντινάμο ή Χάποελ Μπερ Σεβά

Κλουζ/Μάλμε - Λουντογκόρετς-Βίντι FC

Μη πρωταθλητές

ΠΑΟΚ/Βασιλεία - Σπαρτάκ Μόσχας

Σλάβιας Πράγας - Ντιναμό Κιέβου

Μπενφίκα- Φενερμπαχτσέ

Σταντάρ Λιέγης - Άγιαξ/ Στούρμ Γκράτς


Με Βιτορούλ ή Φίτεσε ο ΠΑΟΚ

Με Λουκέρνη ο Ολυμπιακός, με Βιτορούλ ή Φίτεσε ο ΠΑΟΚ
Τη Λουκέρνη θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, με το νικητή του Βιτορούλ - Φίτεσε θα παίξει ο ΠΑΟΚ αν αποκλειστεί από τη Βασιλεία. Ζελέσνιτσαρ - Απόλλων Λεμεσού για Ατρόμητο, Μόλντε- Λάτσι για Αστέρα Τρίπολης.


Με το νικητή του Μόλντε- Λάτσι ο Αστέρας αν περάσει τη Χιμπέρνιαν, με Ζελέσνιτσαρ ή Απόλλων Λεμεσού ο Ατρόμητος αν προκριθεί επί της Ντιναμό Μπρέστ.

Για τους «ερυθρόλευκους» η κλήρωση είναι μάλλον ευνοϊκή, με δεδομένο ότι απέφυγε τη σαφώς πιο δυνατή από τους Ελβετούς, Ρέιντζερς.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ελπίζει να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποια εκ των Βιτορούλ και Φίτεσε και να αποκλείσει τη Βασιλεία για να συνεχίσει την πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

O Aστέρας Τρίπολης πρέπει αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Χιμπέρνιαν και κατόπιν θα ταξιδέψει λογικά στη Νορβηγία για να παίξει με τη Μόλντε, η οποία λογικά θα αποκλείσει την αλβανική Λάτσι.

Βατή κλήρωση για τον Ατρόμητο, ο οποίος θα παίξει είτε με τη Ζελέσνιτσαρ από τη Βοσνία είτε με τον Απόλλωνα Λεμεσού, εφόσον πρώτα προκριθεί επί των Λευκορώσων της Ντιναμό Μπρεστ.

Οι αγώνες της τρίτης προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθούν στις 9 και 16 Αυγούστου.

Το αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια εντός έδρας.
Νεότερη Παλαιότερη