Παγκόσμια διάκριση για προϊόν της Χαλκιδικής


Great Taste Awards 2018
Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις έλαβε η επιχείρηση «Μέλι Γεωργάκα» από την Αρναία Χαλκιδικής στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης «Great Taste Awards» καθώς διακρίθηκε με 2 αστέρια για το μέλι πεύκου και 2 αστέρια για το μέλι καστανιάς.

Αυτή είναι η Τρίτη συνεχόμενη διάκριση της επιχείρησης στον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε ισάριθμες συμμετοχές της.

Φέτος πάνω από 500 κορυφαίοι γευσιγνώστες – κριτές απ’ όλο τον κόσμο δοκίμασαν με το σύστημα blind taste 12634 προϊόντα από τον Μάρτιο έως αρχές Ιουλίου. Μόνο 192 προϊόντα έλαβαν 3 αστερια, 1207 έλαβαν 2 αστέρια μεταξύ των οποίων και οι ποικιλίες της οικογένειας Γεωργάκα και 3254 έλαβαν 1 αστέρι. 
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού καθώς χαρακτηρίζεται ως τα βραβεία Όσκαρ των τροφίμων.

Η Ιστορία της οικογένειας Γεωργάκα
Το 1948 ο Αργύρης Γεωργάκας έκανε το πρώτο βήμα για την ενασχόληση της οικογένειας μας με την μελισσοκομία αφού τότε αγοράζει τα πρώτα του κοφίνια και ξεκινά την μελισσοκομία ως επάγγελμα. Η αγάπη του και το μεράκι για την μέλισσα και τα προϊόντα της, τον κάνουν ως έναν από τους καλύτερους μελισσοκόμους.

Το 1985 τα ηνία αναλαμβάνει ο γίος του, ο Δημήτρης Γεωργάκας όπου μέχρι και σήμερα με το ίδιο πάθος, καταξιώνεται ως ένας από τους καλύτερους και εμπειρότερους επαγγελματίες μελισσοκόμους σε όλη την χώρα.

Σήμερα τα εγγόνια Αργύρης Γεωργάκας και Ιωάννης Γεωργάκας συμμετέχοντας με τον πατέρα τους στην παραγωγική διαδικασία και διάθεση των προϊόντων τους, κάνουν την οικογενειακή τους επιχείρηση ως μια από τις πιο καλά οργανωμένες μελισσοκομικές μονάδες.

Με νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αρναία και μηχανήματα, η επιχείρηση μας πληρεί όλες τις εγχώριες και ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων εφαρμόζοντας σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων (HACCP).
Νεότερη Παλαιότερη