Ντροπιαστικές δηλώσεις Πολάκη, για τους νεκρους της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική


Ενώ ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική έχει φτάσει τους 88, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προχώρησε σε μια άκρως απίστευτη και άκρως προκλητική δήλωση.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άριστα, αλλά η τελική εικόνα «θολώνει» από τον αριθμό των νεκρών.

Η δήλωση του υπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πληθώρα σχολίων από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την αγανάκτηση και την οργή τους για την τραγωδία στο Μάτι και τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης.

Η περίπτωση του κ. Πολάκη μπορεί να μην έχει προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά της χώρας, μπορεί να είναι ανεκτή από μια μερίδα πολιτών, αλλά καθίσταται πλέον επικίνδυνη, με τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για πολιτικό θράσος και ασέβεια προς τους νεκρούς και τους συγγενείς τους.


Πέραν αυτού, πολλά ερωτηκά προκαλεί η στάση του ίδιου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Ενώ η συγκεκριμένη φράση, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε «ύβρις» παραμένει, ακόμη και στην επίμαχη τελευταία ερώτηση (τελευταία παράγραφο) όσο και στον πρόλογο της συνέντευξης, αν κάποιος ανοίξει τη συνδρομητική σελίδα του πρακτορείου για να διαβάσει το τηλεγράφημα, δεν συμβαίνει το ίδιο και στη μη συνδρομητική σελίδα.


Συγκεκριμένα, όταν κάποιος μη συνδρομητής ανοίξει τη συνέντευξη διαπιστώνει πως ο κ. Πολάκης φέρεται να έχει δηλώσει «ο αριθμός των θυμάτων "μαυρίζει" την εικόνα». Βέβαια, στις ώρες δημοσίευσης, ενώ φαίνεται η αρχική ώρα, δίπλα, είναι εμφανής και η ώρα, στην οποία φαίνεται ότι το κείμενο έχει υποστεί «μαγείρεμα».

Έτσι για τον περισσότερο κόσμο, που θα μπει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να δει τη συνέντευξη, ωθούμενος από το σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Πολάκης χρησιμοποίησε τον όρο «μαυρίζει», ενώ το πρωινό τηλεγράφημα, στις 8:00 αναφέρει «θολώνει».



Νεότερη Παλαιότερη