"Προτιμώ να πεθάνω, αν είναι να ζω στη φτώχεια και την δυστυχία"


Την πρώτη συνέντευξή του μετά το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 16 Ιουνίου δίνει σήμερα αποκλειστικά στην «Espresso» ο Ντίνος Καρύδης. 

«Δεν είμαι καλά ακόμη. Περπατάω με το “πι” μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα μπορέσω να ξαναβγώ έξω» μας λέει ο αγαπημένος ηθοποιός και πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, μιλώντας για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ στο Σύνταγμα, που παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή.

«Το καρδιακό επεισόδιο το έπαθα στην κάτω μεριά της πλατείας. Θυμάμαι, πονούσα πάρα πολύ και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Ηταν ένας πόνος που δεν θέλω να τον νιώσει άλλος άνθρωπος» εξηγεί. 

«Για έναν μήνα ήμουν στο νοσοκομείο. Δεν ήξερα πώς θα πάει η υγεία μου, δεν ήξερα τίποτα. Το μόνο που θυμάμαι είναι οι πόνοι που ένιωθα» περιγράφει ο Ντίνος Καρύδης από το σπίτι του, όπου αναρρώνει έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Τζούλια Αργυροπούλου.

Ούτε στον χειρότερό του εφιάλτη δεν μπορούσε να φανταστεί ο δημοφιλής ηθοποιός ότι θα έμπαινε σε μια τόσο σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, όταν αποφάσιζε το απόγευμα της 16ης Ιουνίου να πάει στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας μας. 

Οπως είχε γράψει τότε η «Espresso», δημοσιεύοντας αποκλειστικές εικόνες από το συμβάν, ο πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη βρισκόταν στο Σύνταγμα μαζί με τη φίλη και συνάδελφό του Γωγώ Ατζολετάκη.

Ολα έβαιναν καλώς, μέχρι τη στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τη Βουλή.

Εντονη δυσφορία
Ο ηθοποιός αισθάνθηκε τότε έντονη δυσφορία και κατέρρευσε, πιέζοντας με το χέρι του το μέρος της καρδιάς.

Ο λόγος ήταν ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του.

Τον θάνατο, όπως μας λέει σήμερα ο Ντίνος Καρύδης, δεν τον φοβήθηκε εκείνες τις κρίσιμες ώρες. «Αν έχω να επιλέξω μεταξύ της ζωής που θα έχει μέσα πόνο, φτώχεια, δυστυχία, προτιμώ τον θάνατο, αγόρι μου. Δεν θέλω να ζω ούτε κάτω από πόνο ούτε κάτω από αρρώστιες και δυστυχία» αναφέρει.

Τον ρωτάμε αν υπήρξε ενδιαφέρον από φίλους και συναδέλφους του μόλις έγινε γνωστή η περιπέτειά του.

«Με αυτό το περιστατικό ήμουν τυχερός και άτυχος παράλληλα. Γνώρισα την αγάπη του κόσμου, όσο δεν την έχω γνωρίσει ποτέ άλλοτε στην καριέρα μου. Με συγκίνησε τόσο πολύ ο κόσμος, που κάθομαι πολλές φορές 

Η Σμαράγδα Καρύδημόνος μου και κλαίω για την τόσο μεγάλη αγάπη που εισέπραξα. Με έχουν πάρει τηλέφωνο άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Με θυμήθηκαν και ήρθαν να με δουν συνάδελφοι που με είχαν ξεχάσει για χρόνια. Ηταν όλοι κοντά μου αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Οσο για την κόρη του Σμαράγδα; «Η Σμαράγδα είναι ο φύλακας άγγελός μου στη Γη. Με φροντίζει σε όλα τα επίπεδα η Σμαράγδα μου».
Νεότερη Παλαιότερη