17 χρόνια μετά την μέρα που άλλαξε τον κόσμο

«Άνθρωπος σε πτώση»: Η φωτογραφία από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου που συντάραξε την ανθρωπότητα

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 ο κόσμος "πάγωσε" με το χτύπημα στους δίδυμους Πύργους, τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση της ανθρωπότητας.

Τέσσερα αεροπλάνα έσπειραν τον τρόμο όταν προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, στο Πεντάγωνο και το τέταρτο σε ανοικτό χώρο στην Πενσυλβάνια.
Εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου πέθαναν ακαριαία, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εγκλωβίστηκαν στους ορόφους και άρχισαν να αυτοκτονούν πέφτοντας από τα παράθυρα.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι πέθαναν με αυτό τον τρόπο. Ανάμεσα τους ο άντρας που κατέγραψε στον φακό του ο φωτογράφος του Associated Press , Ρίτσαρντ Ντρου. Ο συγκεκριμένος άντρας βούτηξε στο κενό από τον βόρειο πύργο, καθώς είχε εγκλωβιστεί στους υψηλότερους ορόφους του ουρανοξύστη.





Πρώτος κατέρρευσε ο νότιος πύργος και λίγο αργότερα ακολούθησε και ο βόρειος.  Περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα, ανάμεσα τους και πολλοί διασώστες που είχαν σπεύσει στο σημείο.
Η φωτογραφία του "ανθρώπου σε πτώση" έκανε τον γύρο του κόσμου και παρόλο που η ταυτότητά του δεν έγινε γνωστή, έγινε ήρωας .
Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή ο άνθρωπος που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι ο Jonathan Briley, ηχολήπτης της εταιρείας Windows.

Νεότερη Παλαιότερη