Ολόκληρη περιουσία, σε δημοπρασία για το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς


Ποιος να το φανταστεί για ένα καπέλο και όμως! 
Το καπέλο του αγαπημένου Ιντιάνα Τζόουνς πωλήθηκε σχεδόν 400.000 στερλίνες σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λονδίνο. 

Ήταν ένα από τα 600 αξεσουάρ και κοστούμια καλτ ταινιών που βγήκαν στο σφυρί, ορισμένα από τα οποία κατακυρώθηκαν σε τιμές που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Το μεγάλο απόκτημα όμως για τους συλλέκτες και μάλλον το το σπουδαιότερο κομμάτι της δημοπρασίας ήταν, το σακάκι που φορούσε ο χαρακτήρας Χαν Σόλο, τον οποίο υποδύθηκε ο Χάρισον Φορντ στο 5ο επεισόδιο της σειράς Star Wars "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία:
 Το μεγαλύτερο ποσό ήταν 450.000 στερλίνες (507.000 ευρώ) κάτω από την οριακή τιμή που είχε καθοριστεί στις 500.000 στερλίνες.

Oπως εξήγησε εξήγησε η διοργανώτρια εταιρία Prop Store: 
«Η οριακή τιμή είχε υπολογιστεί σε συνάρτηση με τις πωλήσεις άλλων αξεσουάρ των ταινιών του Πολέμου των Άστρων, τη σπανιότητα του αντικειμένου, την προτίμηση του κοινού για την ταινία και τη χρήση του αντικειμένου στην ταινία"». Διευκρίνισε ότι υψηλότερες προσφορές έγιναν μετά το κλείσιμο της δημοπρασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σακάκι θα πωληθεί οπωσδήποτε.
Νεότερη Παλαιότερη