Κουκουλοφόροι διέλυσαν το ειρηνικό συλλαλητήριο για την Μακεδονία


Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

 Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Tα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Μανώλη Ανδρόνικου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.


Η ατμόσφαιρα στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης ήταν για αρκετή ώρα αποπνικτική με ειρηνικούς διαδηλωτές να καταγγέλουν ότι η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και σε βάρος τους.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Πληροφορίες κάνουν λόγο, και για χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά διαδηλωτών που έφτασαν στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Oι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογράφων και εικονοληπτών.





Νεότερη Παλαιότερη